Nieuws

Mokotjo wil spelen op hoogste niveau

on

Kamohelo Mokotjo moet zich bij Feyenoord schikken in een rol op het tweede plan. De Zuid-Afrikaanse middenvelder is ‘slachtoffer’ van de goede prestaties van de Rotterdamse club.

Mokotjo heeft begrip voor het besluit van trainer Ronald Koeman. “Het elftal draait goed, dan is er voor de trainer geen enkele aanleiding om het elftal te wijzigen”, zegt hij op de website van Sport-Promotion. Aan de Zuid-Afrikaan de taak om Koeman te overtuigen wanneer hij zich mag tonen in het shirt van Jong Feyenoord.

“Van origine ben ik een verdedigende middenvelder, maar bij Jong Feyenoord speel ik vaak op de positie van centrale verdediger. Ook op die plek voel ik me goed, zeker als ik kan doorschuiven naar het middenveld.” Zijn goede prestaties in het tweede elftal stemmen Mokotjo tevreden, maar de Afrikaan wil schitteren op het hoogste niveau.

“Ik wil spelen op het hoogste podium, dat zal iedereen begrijpen. Afgelopen zomer leek het erop dat ik uitgeleend zou worden. Er waren diverse clubs die naar mij hadden geïnformeerd, maar toen de overgang van Kevin Leerdam naar Vitesse niet doorging, mocht ik op het laatste moment niet vertrekken. De trainer wilde me bij de selectie houden.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login