Nieuws

Mokotjo: “Feyenoord is een mooie, maar ook harde club”

on

Kamohelo Mokotjo is blij met het feit dat hij voor PEC Zwolle speelt. De 22-jarige Zuid-Afrikaanse middenvelder verruilde onlangs Feyenoord, waar hij amper speelde, voor de club uit Zwolle. Mokotjo kwam sinds 2009 uit voor de Rotterdammers, maar kwam niet verder dan 35 competitieduels. Hij is dan ook blij dat hij aankomend seizoen meer gaat spelen.

“Ik ben ongelooflijk opgewonden, dit is de club waar ik naartoe wilde. Zij wilden mij heel graag hebben en spelen het voetbal dat bij me past. Ik heb vorig seizoen geen duel in het eerste van Feyenoord gespeeld, ben alleen één keer een paar minuten ingevallen. Daar baal ik van”, vertelde Mokotjo, die een driejarig contract tekende in Zwolle, in gesprek met Voetbal International.

“In de beloften heb ik het goed gedaan op plaatsen waar ik normaal niet sta. Ik heb als centrale verdediger en rechtsback gespeeld, maar ben een echte middenvelder”, vervolgde Mokotjo, die blij is dat Zwolle veel vertrouwen in hem heeft. “Zwolle heeft me lang gevolgd, ze weten dat ik een goede voetballer ben.”

Mokotjo had wel op meer kansen bij Feyenoord gehoopt. “Vier jaar geleden ben ik vanuit Zuid-Afrika naar Nederland gekomen en ik weet zeker dat als ik bij Feyenoord meer kansen had gekregen, ik nu niet meer in de Eredivisie had gespeeld. Maar alles gebeurt met een reden.”

“Ik heb in Rotterdam veel ups en downs meegemaakt. Feyenoord is een mooie, maar ook harde club. Je moet elke minuut alles geven, want dat verwachten de fans van je. Ik heb er vooral mentaal veel geleerd. Daar zal ik nu in Zwolle profijt van hebben”, aldus Mokotjo, die in het seizoen 2009/2010 ook nog 25 competitieduels voor Excelsior speelde op huurbasis. Mokotjo werd in 2009 door Feyenoord overgenomen van Supersport United.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login