Nieuws

Mogelijk Feyenoordsupporters in uitvak Arena

on

Feyenoord wordt op woensdag 22 januari tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax in het bekertoernooi mogelijk weer gesteund door supporters. Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, sluit niet uit dat er voortijdig een einde komt aan de klassiekers zonder uitsupporters.
Ajax en Feyenoord spraken in 2009 af om 5 jaar lang geen supporters mee te nemen naar onderlinge uitduels. Reden daarvoor waren aanhoudende ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs.

Die gestelde termijn is op 22 januari bij de kwartfinale van de KNVB-beker nog niet verstreken, maar Van der Laan sluit niets meer uit. ‘De kwestie met of zonder uitpubliek, daar komen we in januari op terug’, zegt hij in de Telegraaf. ‘Ik wil daar graag samen met de Rotterdammers naar kijken, want voetbalfeesten zijn leuk als het echte feesten kunnen zijn. Dat doen we dus in gezamenlijkheid na de kerst.’

Ajax, Feyenoord, de KNVB en politie Amsterdam en Rotterdam en supportersverenigingen van beide clubs spreken op 8 januari over een mogelijke klassieker met fans van de uitclub. Alle betrokkenen onthouden zich tot die tijd van uitspraken over dit onderwerp.

Van Ajax is bekend dat het indien mogelijk alle duels met supporters van de tegenpartij wil spelen. De Amsterdamse club deed onlangs een beroep op ADO Den Haag om alle onderlinge duels weer met fans van beide clubs te voetballen. ADO Den Haag gaf echter geen gehoor aan die oproep.

Bron; Ad.nl

20131221-120619.jpg

You must be logged in to post a comment Login