Nieuws

Moeder van ‘held’ Ramon: ‘Ik zie hem echt genieten’ 

on

Het wereldje van de tienjarige Ramon van Meteren is heel klein. De jongen uit het Brabantse Sleeuwijk gaat al twee jaar niet naar school en ziet zijn klasgenootjes zelden. Maar sinds afgelopen zondag is hij de held van het dorp. De Feyenoordfan, die een zeldzame bindweefselaandoening heeft, mocht het veld op lopen met zijn favoriete speler Colin Kazim-Richards. ,,Ramon had het nodig”, zegt zijn apetrotse moeder Annie. ,,Ik zie hem elke dag lachen, maar nu zag ik hem echt genieten.”

En niet alleen Ramon zelf heeft genoten, ook Kazim-Richards vond het een bijzondere dag. Hij plaatste een foto op Instagram waarbij hij de jongen ‘zijn held’ noemt. Het kiekje heeft inmiddels meer dan 10.600 likes. De familie kon het eerst niet geloven. ,,Dat zo’n grote speler er openlijk op terugkomt. Die man heeft een hart”, zegt Ramons moeder.

Het reisje naar Feyenoord was een uitje van het Sophia Kinderziekenhuis. Daar had Ramon net drie maanden doorgebracht na een heftige en riskante operatie. Door zijn aandoening zijn de botten en het spierweefsel van Ramon erg slap. Hij heeft hartproblemen, zijn maag en darmen doen het niet meer en hij kan buitenshuis nauwelijks zonder rolstoel.

Na eerdere excursies te hebben laten schieten vanwege zijn gezondheid, was het zondag eindelijk zover. Bovendien had een loting bepaald dat hij ook nog met zijn held Colin Kazim-Richards het veld op mocht lopen voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Stadionpersoneel moest Ramon de trap naar het veld op tillen, maar daar moest de sterspeler niets van hebben. ,,Nee, nee, zei hij, ik doe het wel”, vertelt een dolblije Ramon.

Het moment dat hij samen met zijn idool het veld betrad, voelde ‘echt super’. ,,Ik was aan het juichen en zwaaien. Het was een hele leuke dag.” Moeder Annie is apetrots. ,,Ramon had het nodig”, zegt ze. ,,Zijn wereldje is heel klein. Hij gaat al bijna twee jaar niet naar school en ziet zijn klasgenoten dus nauwelijks. En in het dorp heeft hij geen vriendjes. Ik zie hem elke dag lachen, maar nu zag ik hem echt genieten.”

Toch heeft de moeder dubbele gevoelens bij de dag. ,,Het was geweldig hem te zien stralen. Hij vergat even dat hij ziek is. Maar aan de andere kant is ook extra duidelijk dat mijn kind anders is dan andere kinderen.” Daar was Ramon zelf vooraf ook mee bezig. ,,Hij vroeg waarom hij dit mocht en andere kinderen niet. Hij voelde zich schuldig. Maar ik zei dat de meeste andere kids wél op vakantie en naar buiten kunnen. Hij kan niets.”


De voetballer herkende Ramon zondag meteen. ,,Hij en Jordy Clasie hadden hem al eerder opgezocht in het ziekenhuis, dat wel vaker bezoek krijgt van voetballers. Kazim staat bekend als een beest op het veld, maar toen had hij een gezicht als een klein kereltje. Afgelopen zondag was zelfs Ramons vader, een overtuigde Ajacied, voor één dag Feyenoordfan”, knipoogt Annie.

Twee jaar geleden voorspelden doktoren dat Ramon niet ouder wordt dan 14 jaar. ,,We leven met de dag”, zegt zijn moeder stellig. ,,En de dag na de Feyenoordreis kwam hij vrolijk uit bed. We hebben weer de kracht om verder te gaan.”

Bron: Ad.nl

Foto: ProShots   

You must be logged in to post a comment Login