Nieuws

‘Miyaichi moet alleen nog wel wat tactisch rijper worden’

on

Een zware enkelblessure verpestte het tijdelijke verblijf bij Wigan Athletic van Ryo Miyaichi. Arsenal-manager Arsène Wenger heeft nog steeds veel vertrouwen in de voormalig Feyenoorder.

Miyaichi keerde in 2011 terug bij Arsenal na een half jaar op huurbasis in Rotterdam, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Zijn verhuur aan Bolton Wanderers en Wigan Athletic was minder succesvol. Bij die laatste club was zijn inbreng tot zeven duels beperkt. Een enkelblessure maakte in maart een voortijdig einde aan zijn seizoen.

Ondanks de teleurstellende seizoenen in de Premier League ziet Wenger de toekomst van Miyaichi positief tegemoet. ‘Ik heb goede hoop voor Ryo, omdat hij beschikt over de traditionele Japanse kwaliteiten’, zegt de Franse manager op de website van Arsenal.

‘Japanse spelers hebben een zeer goede techniek, wendbaar, behendig, een beetje lichtgewicht maar ze bewegen goed. En ze hebben goed oog voor het teambelang’, aldus Wenger.

‘Ryo heeft in elk geval een zeer goede instelling. Hij is net hersteld van een zware blessure en de fysiotherapeuten hebben me verteld dat hij nimmer heeft gezeurd’, vervolgt de Fransman. ‘Hij heeft dus die kwaliteiten, en is ook handig en snel, en hij werkt hard. Hij moet nog wel tactisch rijper worden, maar de rest heeft hij.’

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login