Nieuws

‘Misschien putten gepeste kinderen wel zelfvertrouwen uit mijn paarse coupe’

on

Jeremiah St. Juste betrad onlangs het veld bij Feyenoord met paars haar en dat werd wel een dingetje. Toen de verdediger op de kappersstoel zat was hij daar echter helemaal niet mee bezig en hij vindt het ook niet erg dat het gebeurde.

In gesprek met Voetbal International zegt hij: “Ik dacht wel even: waar gaat het allemaal over? Alsof ik meer bezig was met mijn kapsel dan voetbal. Het zijn vooral buitenstaanders die zoiets associëren met raar gedrag en verbanden gaan leggen als je vervolgens niet goed speelt. Maar ik was gefocust tegen FC Utrecht, speelde goed en had een assist op de winnende goal van Robin van Persie. Dan smoor je een discussie waar je niet eens onderdeel van wilt zijn, maar oké, het is wel handig.”

St. Juste ziet er echter het positieve van in… “Echt een statement heb ik er niet mee willen maken, maar ik vind het gewoon wel belangrijk dat mensen kunnen zijn hoe ze zich voelen, hoe ze wíllen zijn. Oudere mensen, jonge mensen, maar vooral kleine kinderen die naar school gaan. Ze moeten kunnen dragen wat ze willen, alleen weet je hoe het kan gaan, zeker met kinderen. Daar is hoe je eruit ziet heel vaak een item, ben je anders dan anderen kun je zo maar worden gepest. Misschien putten zij wel zelfvertrouwen uit mijn paarse coupe.

Als voetballer lig ik toch onder een vergrootglas, maar ik hou me niet bezig met wat iedereen denkt. Ik doe wat ík leuk vind. Na afloop kreeg ik vooral opmerkingen van mensen die me vertelden dat ze het mooi vonden, ze zelf twijfelden, maar het nu ook gingen doen. Heb ik er nog iets mee bereikt.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou