Nieuws

Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt veiligheidssituatie Kiev scherp in de gaten

on

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de veiligheidssituatie in Kiev scherp in de gaten en zal hierover voortdurend contact houden met de directie van Feyenoord.

Dat heeft minister Timmermans vandaag laten weten in een reactie op een brief van Feyenoordsupporters die opriepen de wedstrijd buiten Oekraïne te laten spelen. De Rotterdamse voetbalclub speelt donderdag 21 augustus in het stadion van Dinamo Kiev in het centrum van de stad tegen Zorja Loehansk in de laatste voorronde van de Europa League.

De situatie in Kiev is volgens het ministerie ‘niet stabiel’, waardoor reizen naar de stad risico’s met zich meebrengen. Reizen worden niet echt ontraden. Wel adviseert Buitenlandse Zaken ‘extra alert te zijn’.

Feyenoord wilde buiten Oekraïne spelen, maar de UEFA oordeelde dat Kiev veilig genoeg is. Dit in tegenstelling tot de internationale tennisbond ITF, die eerder deze week het Davis Cupduel Oekraïne-België dat voor half september gepland stond op verzoek van de gasten verplaatste naar neutraal terrein.

De KNVB – formeel geen partij tussen toernooiorganisator UEFA en deelnemer Feyenoord – volgt de lijn van het ministerie van Buitenlandse Zaken en laat de beslissing om wel of niet te spelen aan de club. Prioriteit bij de bond was dat in elk geval niet in Loehansk gespeeld zou worden. Die stad ligt in het conflictgebied in Oost-Oekraïne.

Feyenoord organiseert geen kaartverkoop. Toch reizen naar verwachting zo’n 50 supporters op eigen gelegenheid naar Kiev.

Bron: Ad.nl

IMG_5296.PNG

You must be logged in to post a comment Login