Nieuws

Mini-Kuip door Gerard Meijer geopend in Miniworld

on

‘Waar is de Kuip? Waarom is hier geen Kuip?’. Die vraag kreeg Marc van Duren, directeur van Miniworld Rotterdam, al sinds de opening van de attractie in 2007 talloze keren voorgeschoteld.

De overdekte miniatuurwereld van de Maasstad, waar al vele iconen te zien zijn, besloot vorig jaar alsnog tot de bouw van het stadion van Feyenoord. Vijf maanden lang ging het bouwteam van twaalf mannen en vrouwen aan de slag met de bijna achtduizend onderdelen. Ze maakten een mini-Kuip volgens het ontwerp van 1994 toen de schepping van het architectenduo Brinkman en Van der Vlugt uit 1938 werd gerenoveerd en de opvallende overkapping kreeg.

De uitvoering van de Kuip, volgens een schaal 1:100, is 3 bij 2,5 meter groot en daarmee in een klap het grootste gebouw van Miniworld. Directeur Marc van Duren schatte dat de bouw zo’n twee ton heeft gekost. ‘Als je uitgaat van 10.000 manuren en 20 euro per uur.’

Natuurlijk hoort er ook in de mini-Kuip een Legioen(-tje). Tot nu toe hebben duizend supporters een stoeltje voor het leven in het stadion gekocht. Van Duren hoopt zeker 10.000 plekken aan de Feyenoord-aanhangers kwijt te raken. Het stadion telt net als de grote broer 50.000 plaatsen, in het gebouw zitten 600 ledlampjes.

Gerard Meijer
De opening van de jongste aanwinst werd vanmiddag verricht door de 79-jarige Feyenoord-ambassadeur Gerard Meijer, die vertelde dat de Kuip al 55 jaar in zijn leven zit. Hij werd bijgestaan door stadiondirecteur Jan van Merwijk en twee jonge fans die de lichtmasten mochten ‘ontsteken.’

‘Dit is mijn club en mijn stadion,’ sprak Meijer, die straks met het Europa Cup 1-elftal van 1970 in de mini-Kuip zal komen te staan. Jan van Merwijk vertelde even trots te zijn op de echte Kuip als op de miniatuur-variant.

‘We zijn druk bezig met de plannen voor de verbouwing, Volgend jaar zomer hopen we daar meer over te kunnen vertellen.’ De veelbesproken aanpak van het huidige stadion moet 240 miljoen euro gaan kosten en zou na een bouwtijd van twee jaar in 2018 klaar moeten zijn. De mini-Kuip staat er inmiddels en moet het Legioen voor eeuwig laten zien hoe het ‘mooiste stadion van Nederland’ er ooit uit zag.

Bron: Ad.nl
Foto: Ad.nl

IMG_8484.PNG

You must be logged in to post a comment Login