Nieuws

Mijlpalen voor Van der Heijden en Botteghin

on

Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin bereikten in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-1 zege) zondag een mooie mijlpaal. Van der Heijden speelde zijn 250ste Eredivisieduel, terwijl zijn Braziliaanse maatje in de verdediging zijn 200ste wedstrijd op het hoogste niveau van Nederland speelde.

Van der Heijden debuteerde op 4 november 2007 namens Ajax in de Eredivisie en kwam daarna behalve voor de ploeg uit Amsterdam ook uit voor Willem II en Vitesse. De centrumverdediger speelde voor Feyenoord 67 wedstrijden – inclusief het duel van afgelopen weekend – in de Nederlandse competitie.

Botteghin maakte op zijn beurt op 14 augustus 2011 bij NAC Breda zijn debuut in de Eredivisie. Na zijn periode in Brabant en twee seizoenen bij FC Groningen vertrok hij naar Feyenoord, de club voor wie hij zondag voor de 67ste keer in een Eredivisieduel in actie kwam. Botteghin is na Everton (218 wedstrijden in de Eredivisie voor Heracles Almelo) de tweede Braziliaan met tweehonderd Eredivisiewedstrijden.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login