Nieuws

“Met het team dat we nu hebben kunnen we heel ver komen”

on

Ook de grote Feyenoord-aanwinst Dirk Kuyt was zondag tijdens Le Grand Passage van de Tour de France van de partij op de Coolsingel in Rotterdam. Namens zijn eigen Dirk Kuyt Foundation gaf de aanvaller het startschot voor het aangepast wielrennen. Daarbij zitten visueel beperkte mensen achterop de tandem.

“We hebben vandaag lekker vrij en een goed moment gevonden om hier bij een heel mooi evenement aanwezig te zijn voor de Dirk Kuyt Foundation. Wij vinden dat ieder mens recht heeft om te sporten en vooral plezier te hebben in sport. Ook mensen met een beperking. Mensen met een visueel probleem vinden het enorm leuk om te fietsen. Zij hebben vrijwilligers gevonden om voorop de tandem te zitten. Zo kunnen zij toch hetgeen doen waar ze heel veel plezier in hebben. En dat is fietsen,” zegt Kuyt tegenover RTV Rijnmond.

Tijdens zijn eerste periode bij Feyenoord tussen 2003 en 2006 ging de geboren Katwijker van start met zijn Foundation. “Dat heb ik bewust gedaan, want je kunt als voetballer heel makkelijk een bepaalde doelgroep bereiken en mensen tot elkaar brengen om iets bijzonders te bewerkstelligen,” vervolgt de oud-speler van Liverpool en Fenerbahçe. “In de negen jaar dat ik in het buitenland ben geweest was het niet altijd makkelijk om bij evenementen aanwezig te zijn, maar nu ik terug ben is het fantastisch om dit met elkaar te combineren.”

De 34-jarige Kuyt ziet met de mensen die hij steunt bovendien een belangrijke parallel met zijn club. “Feyenoord is ook een club die nooit opgeeft. Dat maakt deze club ook zo bijzonder. De club is al bijna twintig jaar geen kampioen geworden, maar toch zit het stadion ieder jaar vol,” weet de voormalig international. “De mensen geven nooit op en ik hoop dat het snel een keer beloond gaat worden. Dat is ook één van mijn kernpunten. Het minste wat je kunt doen is altijd honderd procent inzet geven en strijden voor wat je waard bent. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan en dat zal ik hopelijk nog een aantal jaren doen.”
Hoewel Kuyt als Feyenoorder nooit successen mocht vieren op de Coolsingel, hoopt de blonde spits in de toekomst nog wel op het bordes van het stadhuis te mogen staan. “Dat zou mooi zijn, maar het is te vroeg om op dat soort dingen vooruit te lopen. Wat dat betreft kun je de slogan ‘geen woorden, maar daden’ goed gebruiken. We moeten er niet te veel over praten en lekker gaan voetballen. Met zo’n fantastisch publiek geeft dat een extra boost. We moeten altijd voor het hoogste gaan en alleen het hoogste is voor Feyenoord goed genoeg. Het is de vraag of het realistisch is, maar we gaan er alles aan doen.”

“Met het team dat we nu hebben kunnen we heel ver komen, maar we moeten altijd afwachten wat er in de komende weken gaat gebeuren. Ik hoop in ieder geval dat de selectie zoals die nu is bij elkaar blijft. Dan hebben wij gewoon een fantastisch elftal voor komend seizoen. De eerste week is goed verlopen, maar in Oostenrijk (trainingskamp, red.) kunnen we echt tot elkaar groeien. Dan kunnen we terug naar Rotterdam komen en laten zien dat we een goed team zijn,” aldus Kuyt.

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login