Feyenoordinbeeld

Met Eljero Elia is het in elk geval nooit saai

on

Drie doelpunten. Vinger uit de kom. Zijn scheenbeschermer tussen de tanden. Met Eljero Elia weet je één ding zeker. Never a dull moment.
.

Steunend op Dirk Kuyt verbijt Eljero Elia, terwijl er wordt getracht zijn uit de kom geschoten vinger recht te zetten. Daarna loopt hij lachend naar de zijlijn. Wijzend op zijn vinger, waar nog altijd een nogal vreemde knik in zit. Maar dan krijgt de buitenspeler van Feyenoord door dat hij wordt gewisseld. Onzin, vindt hij. Stampend en briesend laat hij dat merken aan Giovanni van Bronckhorst. 

.

In de catacomben voelt hij geen pijn. Elia twijfelt niet en sprint het veld weer op. Hij verovert de bal, laat een verbouwereerde back achter en mist daarna een reuzenkans voor open doel. Hij lacht, uit ongeloof. Het is Eljero Elia in een notendop. Een vat vol emoties. In ongeveer twee minuten tijd zien we het fenomeen in optima forma. Alles komt voorbij. De verbetenheid, de humor, de haast kinderlijke woede en frustratie, de voetbalblijdschap. 

.

,,Die vinger deed helemaal geen pijn,” verklaart Elia, na afloop van de uitstekende seizoensopening van Feyenoord tegen FC Groningen (0-5). ,,Dus ik dacht: weet je wat? Ik ga gewoon snel het veld weer in. Toen kwam die bal ook nog toevallig bij mij. Wel balen dat ik die bal mis. Helemaal voor Rick Karsdorp, die de voorzet gaf. Ik kan met iedereen goed opschieten, maar met hem heb ik een speciale band.” 

.

Drie doelpunten maakt hij vandaag in de Euroborg. En steeds viert hij zijn goal op dezelfde wijze. Met zijn scheenbeenbeschermer tussen zijn tanden. Dat zou zomaar een vast ritueel kunnen worden, kondigt hij aan. ,,Ik had dit vooraf afgesproken met mijn vrienden van SFB. Dat is een rapformatie met nummer 1 hits. Op deze manier laat ik zien dat we familie zijn.” 

.

Saai is het in elk geval nooit met Elia. Altijd gebeurt er iets. Lukken zijn acties dan swingt hij zich de wedstrijden door. Lopen ze stuk dan loopt hij tierend over het veld met een gezicht op onweer. Ook buiten de lijnen zorgt hij voor reuring. Op sociale media laat hij iedereen meegenieten als hij zijn tanden bleekt of een ritje op een paard maakt.

.

Door zijn terugkeer vorig jaar naar de Eredivisie speelde hij zich wel weer in het Nederlands elftal. Met zijn drie goals heeft de voormalig speler van onder meer HSV, Werder Bremen, Juventus en Southampton een kickstart te pakken. Vorig seizoen kwam Elia uiteindelijk uit op acht doelpunten. ,,Maar topscorer zijn interesseert mij niets,” zegt hij. 

.

Alleen Feyenoord telt. De Rotterdammers hebben indruk gemaakt in Groningen. De uitslag had zelfs hoger uit kunnen vallen. FC Groningen mocht dan weliswaar erg matig zijn. De ploeg van Van Bronckhorst oogt gretig. Opvallend is de enorme drang naar voren van de drie middenvelders. Dat dat ook kwetsbaar kan zijn, bleek een week eerder tegen PSV (0-1 verlies). Uitblinkers waren gisteren Elia en Jens Toornstra, maar de nieuwe spits Nicolai Jørgensen pikte op de valreep ook een doelpuntje mee. Zijn spel is veelbelovend. 

.

Een droomstart, al met al. En dan kun je er donder op zeggen dat de Coolsingel zich alweer voorzichtig in de volksmond nestelt. ,,Maar we hebben nog niks,” aldus Elia. ,,Dit is pas het begin.”

.

Bron:  Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login