“Met Boëtius voor Larsson en Van Persie voor Jørgensen brachten we meer frisheid in het team”

Giovanni van Bronckhorst baalde na afloop van de 1-0 nederlaag tegen VVV-Venlo vooral van het spel dat zijn ploeg in de eerste helft liet zien. De reactie van Feyenoords hoofdtrainer lees je hieronder.

Over de eerste helft

‘We begonnen heel slecht, zeker ten opzichte van afgelopen woensdag tegen PSV. Toen zaten we gelijk in de wedstrijd, wonnen we duels en pakten we tweede ballen. Dat was vandaag absoluut niet zo. Het was veel te slap. In de rust heb ik aangegeven dat dit echt beter moest.’

Over de tweede helft

‘Na rust deden we het beter en groeiden we wat meer in de wedstrijd. In grote fases van de tweede helft speelden we met meer strijd, hadden we de controle en creëerden we kansen. We kregen een aantal goede schietkansen, maar de bal wilde er helaas niet in. In de slotfase stonden we bij de lange bal niet goed. Daardoor hebben we de wedstrijd verloren.’

Over de wissels

‘Met Jean-Paul Boëtius voor Sam Larsson en Robin van Persie voor Nicolai Jørgensen brachten we meer frisheid in het team. Omdat we genoeg kansen creëerden om de score te openen, vond ik niet dat we een ander systeem moesten gaan spelen. Daarom bracht ik Robin voor Nicolai. Na de 1-0 bracht ik Dylan Vente voor Renato Tapia om nog iets te forceren, maar dat lukte helaas niet meer. We moeten nu onze rug rechten en er donderdag thuis tegen FC Groningen weer staan.’