Nieuws

Meeste speelminuten voor Janmaat

on

Het seizoen 2012-2013 zit erop. Feyenoord.nl blikt deze week terug op de competitie, aan de hand van de feiten en de cijfers van de 34 door Feyenoord gespeelde wedstrijden in de eredivisie. Een terugblik in drie delen, in samenwerking met Ortec/TSS. In deel I: de minutenmakers en de topscorers.

MEEST GESPEELD

Ronald Koeman koos het afgelopen seizoen zoveel als mogelijk voor een vaste formatie. Dat is ook terug te zien in het overzicht van het aantal speelminuten dat iedere speler maakte. Negen spelers kwamen dit seizoen meer dan tweeduizend minuten in actie. Tweeduizend minuten staat ongeveer gelijk aan 22 wedstrijden, de helft van alle gespeelde duels. Daryl Janmaat eindigt op de eerste plaats, met ruim honderd minuten meer dan nummer twee Jordy Clasie.

Naam Speelminuten
1. Daryl Janmaat 2937
2. Jordy Clasie. 2834
3. Bruno Martins Indi 2796
4. Lex Immers 2681
5. Ruben Schaken 2436

TOPSCORERS

Graziano Pellè en Lex Immers deden tot kort voor de winterstop weinig voor elkaar onder op de topscorerslijst. Pellè nam in de maanden november en december, waarin hij maarliefst tien doelpunten maakte, echter definitief afstand van zijn ploeggenoot. Na de winterstop ging de Italiaanse spits onverstoorbaar door met scoren, totdat de teller stokte op 27 treffers.

Naam Doelpunten Wedstrijden
1. Graziano Pellè 27 29
2. Lex Immers 12 32
3. Jean Paul Boëtius 4 20
4. Tonny Vilhena 4 27
5. Ruben Schaken 4 31

Bekijk de volledige overzichten van statistieken en cijfers van Feyenoord over het afgelopen seizoen deze maand in Feyenoord Magazine. Het clubmagazine valt op de mat bij alle leden van Het Legioen en is los in de winkel verkrijgbaar voor 3,99 euro.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login