Nieuws

ME’ers verdacht van mishandeling Feyenoordfans

on

Het Openbaar Ministerie gaat aangiftes van drie supporters na de wedstrijd Feyenoord – Kuban Krasnodar verder onderzoeken. Ze zijn met de wapenstok geslagen en daarmee zou de politie buiten het boekje zijn gegaan.

Het duel in de Europa League werd op 29 augustus vorig jaar gespeeld. Na de heenwedstrijd in Rusland, werd een week later de return in De Kuip afgewerkt. Na afloop ging het mis.

“Er kwamen ineens twee paarden om de hoek die liepen mijn zoon omver. Ik reageerde met ‘Hé, kijk een beetje uit. Je loopt een kind omver’. Daarop kwamen de paarden terug”, vertelde een van de gedupeerden een tijdje terug tegen RTV Rijnmond. Ze werden naar eigen zeggen met ‘de lange lat’ bewerkt.

De afgelopen maanden is onderzoek gedaan: “Er zijn getuigen gehoord en camerabeelden bekeken”, zegt persofficier van Justitie Henric Rebel. Op basis daarvan is besloten verder onderzoek in te stellen.

“Wat we in elk geval aan de rechtercommissaris gaan vragen is om een getuigendeskundige te horen die iets kan zeggen over politie-optreden in groepsverband en de regels die daarvoor gelden”, verklaart Rebel.

Justitie heeft de beslissing voor verder onderzoek goed afgewogen: “Zeker als het gaat om verdenking tegen politiemensen, willen we heel, heel zorgvuldig zijn voordat we een definitieve beslissing nemen.

Wanneer het onderzoek is afgerond is niet bekend.

Bij de politie waren ook aangiftes binnengekomen van AZ-supporters. Ze beweerden te zijn mishandeld rondom de bekerfinale tegen PSV in De Kuip. Die wedstrijd was op 9 mei vorig jaar. Deze zaak is geseponeerd.

Volgens persofficier Rebel heeft de politie daar juist gehandeld: “De ME wilde twee groepen uit elkaar houden. Op het moment dat ze een aantal mensen wilden aanhouden, zijn andere supporters zich ermee gaan bemoeien. De politie heeft de wapenstok gebruikt om die aanhoudingen te kunnen verrichten en om een aantal mensen van het lijf te kunnen houden.”

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login