Nieuws

Mathijsen: “Het zou fijn zijn als we met dit team kunnen doorgroeien”

on

In zijn eerste seizoen bij Feyenoord kreeg de ervaren Joris Mathijsen te maken met de typisch Nederlandse kritiek. Kritiek die dus vooral van buiten kwam. Met al zijn ervaring stond hij hierboven en groeide hij uiteindelijk uit tot een van de meest betrouwbare spelers dit seizoen.

Een speler die ook heel belangrijk was voor het jonge talentvolle team om zijn ervaring over te brengen. Hand in Hand spreekt de sympathieke Brabander vlak voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vitesse en hoort hoe hij alle kritiek weerlegt.

Na het gelijkspel vorige week tegen RKC zei je voor de camera’s van de media dat het voelt alsof de titel weg is. We zijn nu een week verder, vlak voor de wedstrijd tegen Vitesse. Voelt dat nog steeds zo? “Hij is weg. We wisten dat we alleen mee konden blijven doen door te winnen van RKC, onafhankelijk van het resultaat van PSV-Ajax. Maar door ons gelijkspel en de winst van Ajax staan we er nu gewoon heel anders voor. Laten we nu eerst maar eens zondag winnen van Vitesse en dan kijken of Ajax nog ergens punten laat liggen. Maar ik acht de kans op het laatste niet zo groot.”

Jij bent waarschijnlijk de meest ervaren speler van dit team. Probeer jij eens te verklaren waar het fout ging in de strijd om de titel? “Dan moet ik teveel op details in gaan en dat is voor de kleedkamer.

Globaal komt het natuurlijk vooral omdat we in Zwolle, Heerenveen en Waalwijk punten hebben laten liggen. Als je dit soort uitwedstrijden niet wint, doe je niet meer mee. Thuis zijn we ook een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar dan heb je de volle Kuip achter je. Roda-uit was ook al moeilijk. Intern weten we wel waar het aan ligt, het is een combinatie van factoren. Zoals de trainer ook al zei: we zijn er gewoon nog niet rijp genoeg voor. Een groot deel van het seizoen speelden we heerlijk onbevangen en dat was de laatste weken weg.”

Lees het gehele interview met Mathijsen in Hand in Hand nummer 9 van dit seizoen. Verder in het magazine een interview met vertrekkend talentenmaker Brard naar Azerbeidzjan, topspeelsters dromen van vrouwenteam Feyenoord en in gesprek met John Goossens. Hand in Hand nummer 9 valt zaterdag bij de leden op de mat en is tevens los verkrijgbaar in de winkel, waaronder de Feyenoord Fanshops.

Word lid van de FSV. Voor slechts € 20,00 voor het seizoen 13/14, ontvangt u dan ook Hand in Hand bij u thuis. Daarnaast ontvangt u ook nog eens een leuk welkomstgeschenk. Klik hier om lid te worden.

Bron: Feyenoordnet.nl

You must be logged in to post a comment Login