Nieuws

Mathijsen en Schaken hoeven dit seizoen niet op veel speeltijd te rekenen

on

De concurrentiestrijd van Feyenoord lijkt zijn eerste slachtoffers te hebben geëist. De grootverdieners Joris Mathijsen en Ruben Schaken hoeven voorlopig niet op veel speelminuten te rekenen. Het Algemeen Dagblad verwacht dat het duo afstevent op een anoniem seizoen in De Kuip.

Fred Rutten heeft zijn tactiek gevonden: hij wil dat zijn defensie ver van het eigen doel speelt en dat de strijd op het middenveld wordt gewonnen. Daarom laat de trainer al jaren graag een verdediger of aanvaller doorschuiven dan wel uitzakken.

De keuze voor die speelwijze kost Mathijsen en Schaken waarschijnlijk de kop. De 34-jarige verdediger heeft in de eerste weken van dit seizoen laten zien dat de slijtage is begonnen. Hij mist snelheid en heeft de voorkeur om achteruit te lopen, iets wat Rutten juist niet wil zien. Het dynamische duo Sven van Beek en Terence Kongolo krijgt daarom de voorkeur.

De 32-jarige Schaken, net als Mathijsen goed voor een flink salaris, lijkt veel speeltijd ook te kunnen vergeten. Voor het duel met Go Ahead Eagles werd hij zelfs buiten de selectie gelaten. Veelzeggend, ook omdat zijn opvolger Bilal Basacikoglu er nog niet eens klaar voor is. De kans dat Schaken ooit nog in het elftal terugkeert, is volgens het AD klein.

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_7854.PNG

You must be logged in to post a comment Login