Nieuws

Martins Indi vliegt met Oranje naar São Paulo

on

Bruno Martins Indi is met het Nederlands elftal meegevlogen van Rio de Janeiro naar São Paulo. De verdediger van Feyenoord liep woensdag in de gewonnen WK-wedstrijd tegen Australië (3-2) een lichte hersenschudding op en trainde sindsdien niet meer. Waarschijnlijk hervat Martins Indi dit weekeinde voorzichtig de training.
Oranje oefent vanavond achter gesloten deuren in een van de vele stadions in de Braziliaanse metropool. Bondscoach Louis van Gaal staat zondag met zijn selectie in de Arena de São Paulo, waar Oranje maandag de laatste groepswedstrijd tegen Chili speelt. Dat duel begint om 13.00 uur Braziliaanse tijd, in Nederland is het dan 5 uur later.

Van Gaal heeft al laten doorschemeren tegen Chili geen risico’s te willen nemen met Martins Indi, die woensdag werd geveld door de Australische aanvaller Tim Cahill. Na een forse beuk van Cahill kwam de Nederlandse international ongelukkig neer op de grond. Martins Indi werd op een brancard van het veld gedragen en meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar de artsen een lichte hersenschudding constateerden. Zonder de verdediger keerde Oranje woensdagavond terug naar Rio. Martins Indi bleef een nacht langer in Porto Alegre en meldde zich daarna weer in het basiskamp.

Naast Martins Indi ontbreekt ook aanvoerder Robin van Persie tegen Chili. De spits, al goed voor drie doelpunten op dit WK, is geschorst vanwege de twee gele kaarten die hij kreeg tegen Spanje en Australië. Van Persie is desondanks toch meegereisd naar São Paulo. ,,Ik heb uiteraard gewoon mijn rol bij het team, train alles mee en zal er ook bij zijn tijdens de wedstrijd. Maar ik baal ervan dat ik niet kan spelen”, zei de kapitein van Oranje. Bij afwezigheid van Van Persie draagt Arjen Robben de aanvoerdersband.

Bron: Ad.nl

20140621-193908-70748559.jpg

You must be logged in to post a comment Login