Nieuws

Martins Indi: ‘Ik word hier soms gek van’

on

Bruno Martins Indi besefte zondag heel goed dat Feyenoord weer een kans had laten liggen om de macht te grijpen in de eredivisie. Net nu het spel tegen Go Ahead Eagles vorige week hoop had gegeven, ging het thuis tegen Heracles Almelo mis.

“Ik word hier wel af en toe gek van ja. We konden bovenaan staan, maar dan moeten we wel de kansen afmaken. We moeten niet telkens hetzelfde ding blijven doen. Op een gegeven moment weet Heracles ook hoe het moet staan”, legde de verdediger uit na de 2-1 thuisnederlaag.

Terwijl Feyenoord in Deventer steeds de voetballende oplossing vond, werd nu geregeld de lange bal naar Pellè gehanteerd. “We speelden vorige week goed, maar Heracles analyseert ons ook. Pellè steeds zoeken was niet de opdracht, al ligt dat deels ook aan degene die aan de bal is en de anderen die hem meer opties moeten geven. Dat gebeurde veel te weinig.”

In de eerste minuut kregen de Rotterdammers al een levensgrote kans, maar Pellè ging voor eigen succes en weigerde de bal op de volledig vrijstaande Martins Indi te geven. “Dat had hij niet éigenlijk moeten doen, dat had hij moeten doen.” Mede daardoor riep Feyenoord de problemen over zichzelf af. “De omschakeling ging niet snel genoeg. De tegenstander had dat door, ook al wees ik onze spelers daarop.”

Incidenten

Tot overmaat van ramp kreeg Pellè in de slotfase ook nog een rode kaart vanwege een poging tot een kopstoot. “Hij weet zelf dat hij fout is geweest, al zag ik niet wat er gebeurde. Hij had nog een voorwaardelijke straf volgens mij. Hij is onze topscorer en die raken we ook nog kwijt. Hij gaat zich verontschuldigen en dat moeten we accepteren.”

Excuses maakte Pellè nog niet in de kleedkamer. Daar was het in tegenstelling tot na het teleurstellende gelijkspel in Deventer een week eerder muisstil. “Iedereen was teleurgesteld en stil. Maar we moeten door en we moeten positief blijven. We creëren veel meer kansen dan aan het begin van dit seizoen. Dat geeft houvast.”

Feyenoord heeft het geluk dat alle teams in de top van de eredivisie punten blijven verspelen. “Dat is geen toeval meer.”

Het niveau van de Nederlandse competitie lijkt alsmaar lager te worden, al is Martins Indi het daar niet mee eens. “In de eredivisie wordt goed voetbal gespeeld. Er wordt altijd lacherig gedaan, maar tactisch zijn we gewoon sterk. Het zijn incidenten.”

Bron: nusport.nl

20131028-073129.jpg

You must be logged in to post a comment Login