Nieuws

Martins Indi: ‘Ik reken mezelf dit verlies aan’

on

Bruno Martins Indi mocht zondag van trainer Ronald Koeman eindelijk weer eens in een officieel Feyenoord-duel op zijn favoriete positie spelen. Zijn optreden in het centrum van de verdediging werd geen onverdeeld succes; de openingswedstrijd tegen PEC Zwolle ging met 2-1 verloren.

“Er is al heel veel gezegd over mijn positie”, zei Martins Indi na afloop. “Vandaag kreeg ik van de trainer de kans in het centrum. Helaas heb ik hem niet genoeg voor zijn vertrouwen kunnen belonen.”

“Vooral de tweede treffer reken ik mezelf aan. Ik probeerde het schot van Guyon Fernandez te blokken, maar timede niet goed, waardoor hij volgens mij door mijn benen schoot. Zoiets mag nooit gebeuren.”

De 21-jarige international hoorde pas op de dag van de wedstrijd dat hij naast Stefan de Vrij in het defensiehart zou spelen. “Maar als ik het eerder gehoord, was ik deze wedstrijd met precies dezelfde instelling ingegaan. En als ik linksback had gestaan ook. Ik benader elke wedstrijd hetzelfde, ik wil me altijd bewijzen, op welke positie ik ook sta.”

Koeman gaf na de nederlaag aan dat hij tegen Zwolle voor Miquel Nelom als linksback had gekozen, omdat die meer dreiging naar voren heeft dan Martins Indi. “En dan moet je kiezen wie je links in het centrum zet: Joris Mathijsen of Bruno”, zei de trainer. “Deze keer koos ik voor Bruno, maar dat kan volgende week weer anders zijn.”

Of Martins Indi nu vreest dat de nederlaag voor hem negatieve sportieve gevolgen heeft, met het oog op de komende topwedstrijden tegen FC Twente en Ajax? “Ik zit nog met te veel emotie in mijn hoofd om daar een antwoord op te kunnen geven. Laat me eerst deze teleurstelling maar eens verwerken.”

Bron: Nusport.nl

20130804-215437.jpg

You must be logged in to post a comment Login