Nieuws

Martins Indi begrijpt ophef systeem Oranje niet

on

Rondom het Nederlands elftal gaat het de laatste dagen vooral over het systeem dat bondscoach Louis van Gaal wil gaan spelen. De oefenmeester denkt er aan om op het WK in een 5-3-2-systeem te spelen. Bruno Martins Indi begrijpt de ophef niet goed. De verdediger, die bij Feyenoord in het systeem speelde, ziet geen ingrijpende veranderingen in vergelijking met andere speelstijlen van Oranje.

“Het is geen verdedigend systeem, er zijn eigenlijk maar drie verdedigers”, zegt Martins Indi in gespren met het Algemeen Dagblad. “De opkomende backs van de tegenstander kunnen alleen naar binnen toe voetballen, want wij zetten daar meteen druk. Het is ook geen ingrijpende verandering hoor. Bij Feyenoord hebben we er voor de uitwedstrijd tegen FC Groningen slechts eenmaal op getraind. Als het zo’n enorme ommezwaai zou zijn, zoals sommigen mensen nu zeggen, dan kun je het niet in één training onder de knie krijgen.”

“Het zijn vooral de details die het verschil maken”, vervolgt de defensieve kracht zijn verhaal. “Als je het goed uitvoert, kom je als verdediger niet snel in een één-tegen-één-situatie. Maar dat is eigenlijk ook zo bij een 4-3-3-systeem. Als je dat goed uitvoert.”

Ron Vlaar speelt het systeem met regelmaat bij Aston Villa. Hij ziet het niet als een defensieve opstelling, het kan ook als aanvallend systeem worden uitgelegd. “Het is moeilijk doorkomen voor tegenstanders. Je hebt altijd defensieve zekerheid en je kan met je backs aanvallend ook veel doen. Je kunt ook accenten leggen dat het juist heel offensief is.”

Bron: voetbalprimeur.nl

20140517-104028.jpg

You must be logged in to post a comment Login