Nieuws

Martin van Geel heeft nog vertrouwen in Rutten

on

Feyenoord-trainer Fred Rutten hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan. De coach maakt met de club een dramatische start van het seizoen door. Woensdag ging het opnieuw fout. Feyenoord werd op bezoek bij Go Ahead Eagles uitgeschakeld in de strijd om de KNVB Beker.

Martin van Geel, technisch directeur in Rotterdam, laat aan de NOS weten dat de huidige prestaties van Feyenoord op korte termijn geen gevolgen hebben voor de positie van Rutten. “In januari evalueren we altijd en in de tussentijd zal er hier niks gebeuren”, aldus Van Geel in gesprek met de omroep. De bestuurder snapt dat hem de nodige verwijten worden gemaakt. “Ik ben de pispaal, dat is logisch.”

Feyenoord verloor zijn laatste vier wedstrijden. In de Eredivisie is de club afgezakt naar plek vijftien, maar het hoofd van Rutten ligt niet op het hakblok in Rotterdam. “We steunen Fred Rutten. We hebben vertrouwen in zijn aanpak. Januari is een prima evaluatiemoment, zo deden we dat met Ronald Koeman ook altijd. Als alles dan past, gaan we graag verlengen.”

Van Geel stelt dat Rutten het ondanks de tegenvallende resultaten ‘absoluut naar zijn zin heeft’ bij Feyenoord. “Hij kan heel fijn werken met een prima staf, prima faciliteiten en een prima selectie.” Juist die selectie en het aankoopbeleid van Feyenoord worden regelmatig afgekraakt. De club verloor een handvol basisklanten en haalde er verschillende aankopen voor terug. De nieuwelingen weten hun stempel nog niet te drukken.

“Ik begrijp de onrust als geen ander”
“Geduld”, zegt Van Geel op de website van de NOS. “We komen uit een hele hectische voorbereiding. Het is heel lastig om die spelers een op een te vervangen. Dat heeft even tijd nodig. Alleen resultaten versnellen dat proces. Nou, die zijn er niet, dus dat verloopt iets trager.” Volgens Van Geel had Feyenoord weinig anders kunnen doen dan het heeft gedaan op de transfermarkt. “Er moet eerst een speler weg voordat er iemand terug komt. Iets anders laat onze financiële situatie niet toe. Het zijn heel weloverwogen keuzes geweest die nu wel rendement moeten gaan opleveren.”

Dat Van Geel door de buitenwereld wordt aangewezen als hoofdschuldige, verbaast hem niet. “Logisch dat ik de pispaal ben. Ik weet ook niet beter. Een jaar geleden stond ik hier ook en toen heb ik de rust gepredikt. Dat doen we nu weer. Ik begrijp de onrust als geen ander. Ik voel die druk ook. We willen die laatste stap maken. Meestrijden om de titel hoort bij Feyenoord. Maar deze club komt altijd terug. We gaan niet in paniek raken.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_5266.PNG

You must be logged in to post a comment Login