Nieuws

Mario Been blijft bij Genk

on

Mario Been blijft bij Genk tot 2016. Uit goede bron vernam Het Laatste Nieuws dat de Nederlandse trainer een vergelijk vond met de sportieve bazen van Genk om zijn contract, dat nog één seizoen liep, met twee jaar te verlengen. Dat Been zijn handtekening zet, wijst erop dat Genk hem financieel tegemoetkomt. Been wilde boter bij de vis na zijn sterke seizoen.
Eerder deze week leken de onderhandelingen tussen Racing Genk en Mario Been nog muurvast te zitten. Genk wou zeker doorgaan met zijn Nederlandse coach, die afgelopen seizoen met de eerste Europese overwintering van Genk ooit en de bekertrofee als toetje serieuze adelbrieven verzamelde. Ook Been liet meermaals uitschijnen graag bij Genk te willen blijven, maar hij wilde zijn resultaten gehonoreerd zien in een verbeterd financieel contract.

Genk leek de financiële eisen van Been niet zomaar te willen inlossen. Omdat er geen akkoord bereikt was, lieten beide partijen maandag nog uitschijnen dat de onderhandelingen over het contract voor zes maanden de koelkast in zouden gaan. Maar het seizoen beginnen met een spanningsveld tussen trainer en bestuurstop leek evenmin een gezonde basis om op voort te bouwen. Wellicht speelde ook die overweging mee om Been tegemoet te komen.

Nu er wel een overeenkomst is, kan Genk zich concentreren op de versterking van de ploeg. De Limburgse fusieclub wil haar jubileum – op 1 juli bestaat Genk 25 jaar – opluisteren met grote ambities voor volgend seizoen. Beter doen dan de vijfde plaats in de competitie is een must. “Om een rol van betekenis te spelen, moet er zeker nog wat bijkomen”, had Been al laten optekenen.

Bron: HLN.be

You must be logged in to post a comment Login