Nieuws

Manu: ‘We gaan er alles aan doen om Roma eruit te knikkeren’

on

De sterren van AS Roma arriveren vandaag in Rotterdam en zullen in de avonduren een lichte training afwerken in De Kuip. De Italianen zullen morgen tegen Feyenoord in de Europa League móeten scoren. Trainer Fred Rutten hoopt dat er in de slotfase volop ruimte ontstaat waar de razendsnelle Elvis Manu als invaller gebruik van kan maken.

Door de voorjaarsvakantie was het gisteren na de training weer lange tijd handtekeningen uitdelen geblazen voor de spelers van Feyenoord. De naar Varkenoord getrokken jeugd stortte zich massaal op Elvis Manu, die zondag voor het eerst sinds 21 december weer eens minuten kon maken in de hoofdmacht van Feyenoord.

Met de kraker tegen AS Roma voor de deur is trainer Fred Rutten dolblij met de terugkeer van de snelle aanvaller. Al is de kans dat hij aan het duel mag beginnen nihil. Een invalbeurt is het maximaal haalbare voor de Rotterdammer.

,,Ik ben al sneller dan verwacht terug”, zegt Manu. ,,De medische staf had mij voorgespiegeld dat ik er minimaal zes weken uit zou zijn na mijn operatie in januari. Dat zijn er vijf geworden, daar was ik heel erg blij mee. De invalbeurt tegen Excelsior voelde zondag als een bevrijding, al besef ik ook dat ik nog wel iets mis. Het ritme is weg en het is weer even zoeken naar vastigheden. Maar dat keert allemaal terug. Hopelijk donderdag tegen AS Roma, dat zou geweldig zijn.”

‘Matjes’
In het Erasmus Medisch Centrum werden halverwege januari door Casper van Eijk zogenoemde ‘matjes’ aangelegd om de buikwand- annex liesklachten te laten verdwijnen. Een kwetsuur die de clubarts van Feyenoord eerder met succes uitvoerde bij Ruben Schaken, maar waar bijvoorbeeld ook ooit wereldster Zlatan Ibrahimovic voor overkwam uit Italië. ,,In het begin voelde alles onwennig, maar elke dag ging het beter”, zegt Manu. ,,Na drie weken mocht ik weer naar buiten en al snel mocht ik de bal er weer bijpakken.”

In Europa was de scoringsdrift van de buitenspeler dit seizoen groter dan in de Eredivisie. In competitieverband scoorde hij slechts drie keer, maar in Europa maakte hij vier belangrijke treffers tegen Besiktas, Zoerja Loegansk en uit en thuis tegen Standard Luik.

,,Natuurlijk zit deze wedstrijd tegen Roma in mijn hoofd. In Europa hebben de club en ik dit seizoen geweldige momenten beleefd. Vorige week in Rome trainde ik mee met de groep en dat voelde echt als een bevrijding. Ik maakte weer deel uit van het geheel. We gaan er nu alles aan doen om AS Roma uit de Europa League te knikkeren en als ik een bijdrage kan leveren, dan zou dat geweldig zijn.”

Profiteren
Trainer Fred Rutten heeft het ideale scenario uiteraard in zijn hoofd. De coach hoopt zo lang mogelijk te kunnen blijven leunen op de fraaie uitgangspositie (1-1) die zijn ploeg in Rome bij elkaar knokte. Als de Romeinen in de tweede helft echt op jacht moeten naar een doelpunt, kan Manu met zijn snelheid misschien profiteren van de ruimte die zal ontstaan.

,,Een belangrijk doelpunt maken tegen Roma, dat zou wat zijn, zeg”, zo lacht de speler. ,,Daar zou ik nu uiteraard meteen voor tekenen. Ja, dat doelpunt tegen Loegansk heeft ons uiteindelijk naar de groepsfase geholpen. En nu zijn we maanden verder en hebben we een kans om het grote AS Roma uit te schakelen. We zijn er nog niet, het worden negentig heel zware minuten. Maar als iedereen in de Kuip weer achter het elftal gaat staan, is het moeilijk winnen hier, hoor.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login