Manu scoort winnende treffer in oefenduel Sc Cambuur

SC Cambuur heeft het oefentreffen met De Graafschap omgezet in een overwinning. De Jupiler League-club kwam nog wel op een voorsprong, maar zag de promovendus voor de theepauze al op gelijke hoogte komen. Feyenoord-huurling Elvis Manu hielp de Eredivisionist in het tweede bedrijf aan een tweede treffer. Zodoende wonnen de Friezen met 2-1.

Na vijf minuten zette Tim Vincken De Superboeren brutaal op een voorsprong. Cambuur kon alleen met enkele vrije trappen gevaar stichten voor het doel van Theo Zwarthoed. Aan de overkant van het veld voorkwam Leonard Nienhuis dat Edwin Linssen de 0-2 kon maken. De gastheer moest het hebben van standaardsituaties. De gelijkmaker van Ramon Leeuwin viel dan ook uit een hoekschop van Marcel Ritmaier.

Manu liet na de rust zien met welke intenties hij voor de rest van het seizoen naar Leeuwarden is gekomen. De aanvaller prikte de bal in de verre hoek en zette Cambuur aan de goede kant van de score. Kort na zijn doelpunt schoot de linksbuiten in het zijnet. De Graafschap kreeg één kans op de 2-2. Anco Jansen – die wordt begeerd door Cambuur – stuitte echter op Nienhuis, die de inzet van de spits kon klemmen.