Nieuws

Manu kan morgen Van Hooijdonk achterna

on

Met een fitte selectie begon Fred Rutten gisteren de voorbereiding op het Europese treffen van morgenavond met HNK Rijeka. Feyenoord heeft twee thuiswedstrijden op een rij om de kansen op overwinteren in Europa gaaf te houden. Na HNK Rijeka komt Sevilla later deze maand nog naar Rotterdam.

‘We moeten deze wedstrijd van Rijeka winnen’, zegt aanvoerder Jordy Clasie. ‘Pas daarna moeten we als ploeg verder kijken. Dat is wat wij doen: continu focussen op de eerstvolgende wedstrijd. Als wij dat niet doen en we kijken al over de volgende wedstrijd heen, kunnen we nog weleens een misstap maken.’

Elvis Manu en Lex Immers sluiten weer aan bij de selectie. Trainer Fred Rutten moet dus een keuze maken. Hij zou de jonge talenten Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius hun basisplaats weer kunnen afnemen, maar daarover wenste de coach van Feyenoord nog geen uitsluitsel te geven.De keuze tussen Manu en Boëtius lijkt in het voordeel van de eerste uit te pakken. De buitenspeler kan morgen de eerste Feyenoorder worden die in drie Europese thuisduels op een rij scoort sinds Pierre van Hooijdonk in 2002. Zowel tegen Standard Luik (2-1) als tegen Zorja Loehansk (4-3) maakte Manu de winnende treffer.

Naast de sportieve belangen is de club Feyenoord bezig met randzaken. De clubleiding is bang dat het weer diep in de geldbuidel moet tasten omdat de UEFA geldboetes uitdeelt bij wanordelijkheden. Het totaal aan uitgeschreven boetes vanuit Zwitserland is dit seizoen al opgelopen tot 65.000 euro.De laatste uitwedstrijd in de poulefase, op 11 december in België tegen Standard Luik, is wat dat betreft ook al een ontmoeting die met rood is omcirkeld in Rotterdam. 1400 fans mogen Feyenoord tijdens dat duel steunen, maar veel supporters zullen proberen buiten het uitvak een plek te bemachtigen.

Bron: Ad.nl

IMG_8377.PNG

You must be logged in to post a comment Login