Nieuws

Manu: ‘Iedereen is tot op het bot gemotiveerd’

on

Elvis Manu heeft ondanks het matige spel tegen Excelsior hoge verwachtingen van Feyenoord voor de return tegen AS Roma van donderdag in de Europa League.
“Een wedstrijd tegen Roma brengt wel wat meer los. Het is erop of eronder, dus iedereen is tot op het bot gemotiveerd”, blikt de buitenspeler vooruit.

Feyenoord herstelde zich tegen de stadgenoot van een dramatische eerste helft en een 2-0 achterstand door in de slotfase met 3-2 te winnen.

Tegen AS Roma zullen de Rotterdammers beter voor de dag moeten komen. In Rome werd het 1-1, waardoor Feyenoord aan een doelpuntloze remise genoeg heeft om de laatste zestien te bereiken.
“Het wordt een heel moeilijke wedstrijd, Roma is niet zomaar een ploeg. We dachten daar dat we het onder controle hadden en ineens staan ze met 1-0 voor. We moeten ons niet in slaap laten sussen en denken dat we beter zijn.”

“Zelfs als we met 1-0 voor staan, moeten we niet denken dat het gespeeld is. Het zijn Italianen en dat zijn sluipmoordenaars. In Europa tellen misschien andere wetten. Als we op 0-0 spelen en we zijn door, dan is er niemand die klaagt. Ik heb er wel vertrouwen in.”

De 21-jarige Manu keerde in de stadsderby als invaller terug van ruim twee maanden blessureleed door een operatie aan zijn lies, precies op tijd voor het belangrijke treffen met de Romeinen. Hij was eerder al belangrijk voor Feyenoord in Europa.

“Ik weet niet of ik al klaar ben voor zo’n duel met Roma, maar we zullen zien of ik kan invallen. Ik heb me tijdens de revalidatie niet op de wedstrijd vastgepind. Dan kon ik alleen maar teleurgesteld raken. Ik ben gewoon blij dat ik weer op het veld kon staan.”
Manu rekent erop dat de supporters in De Kuip donderdag een bijzondere avond gaan beleven. “Wedstrijd van het jaar wil ik niet zeggen, maar er komt heel veel emotie en druk bij kijken. Dit is zeker een wedstrijd die we niet snel zullen vergeten.”

Bron: nusport.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login