Nieuws

Manu geniet van spetterend optreden Achahbar 

on

Als geen ander weet Elvis Manu hoe Anass Achahbar zich zondag voelde. Net als zijn ploeggenoot moest hij in het verleden omgaan met de teleurstelling van een tribuneplaats en zelfs verhuur aan een andere club, maar was daar plotseling een moment van glorie. Met twee ongekend fraaie doelpunten tegen PSV bewees Achahbar heel Feyenoord dat ze hem nog niet moeten afschrijven.


Manu had genoten van het spetterende optreden van zijn jeugdvriend. “Ik ben goed bevriend met hem. Ik ken Anass al vanaf het moment dat ik hier binnen ben gekomen”, vertelt hij aan VoetbalPrimeur. “Net als Jean-Paul (Boëtius, red.) en Terence (Kongolo, red.). We zijn hier samen opgegroeid en hebben met elkaar de jeugdelftallen op Varkenoord doorlopen. Het is vanzelfsprekend dat je dan een band krijgt.”

De vriendschap met Achahbar bleef echter niet alleen beperkt tot binnen de lijnen. “We speelden vaak samen op het schoolplein”, lacht Manu. “Als de bel ging, renden we allemaal het plein op om te voetballen. Zo ging het er aan toe, dat waren mooie tijden. En als je dan op een dag met zijn tweeën in De Kuip staat… dat is prachtig. Ik weet wat Anass kan. Dit was voor hem een prachtig moment om te laten zien wat hij in huis heeft en dan ook nog eens tegen PSV. Twee fantastische goals, ik ben blij voor hem.”

Zelfde schuitje
Voor Achahbar was het zijn eerste basisplaats in dienst van Feyenoord, nadat hij vorig seizoen werd verhuurd aan het Duitse Arminia Bielefeld. Net als in Rotterdam kwam de 21-jarige speler in de Tweede Bundesliga echter maar weinig aan spelen toe. Manu, die vorig seizoen werd verhuurd aan SC Cambuur en in het verleden ook al eens aan Excelsior, weet hoe het is om je als speler weer in beeld te spelen bij Feyenoord.

“Ik heb misschien zelf ook in dat schuitje gezeten, ja”, aldus de aanvaller. “Hij heeft nu zijn kansen gegrepen, terwijl hij het niet altijd makkelijk heeft gehad. Hij heeft echter nooit echt in een dip gezeten en altijd wel gezegd dat zijn kans nog wel kwam. Dat is nu gebleken.”

Bron: voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login