Nieuws

Manu: ‘Boëtius stuurde bericht dat ik met spoed bondscoach moest bellen’

on

Een paar maanden geleden sprak Elvis Manu zijn voorkeur uit om voor de nationale ploeg van Ghana te spelen, maandagavond maakt hij mogelijk zijn debuut voor Jong Oranje. De Feyenoord-aanvaller is opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Jong Slowakije. “Misschien moet het zo zijn, dat is ook mooi.”

De 21-jarige Manu genoot samen met zijn vriendin in Parijs van drie vrije dagen. “Ik had zaterdagavond laat ineens allemaal gemiste oproepen en Jean-Paul Boëtius stuurde me een bericht dat ik dringend bondscoach Adrie Koster terug moest bellen”, zegt Manu in gesprek met De Telegraaf. Zondag stapte hij op de hogesnelheidstrein om zich uiteindelijk in Tilburg als vervanger van de geblesseerde Terell Ondaan te melden bij Jong Oranje.

“De bondscoach wist dat ik in Parijs zat. Hij zei me nog even te genieten en dat ik me in de loop van zondagavond pas hoefde te melden”, aldus Manu, die door de oproep kansen ziet op deelname aan een EK, als Jong Oranje zich maandag weet te plaatsen. “Dat is een mooi vooruitzicht. Er zullen alleen maar sterke landen aan meedoen. Een mooi podium om jezelf op te ontwikkelen en te laten zien.”

Een paar maanden geleden gaf Manu nog aan uit te willen komen voor Ghana, het land waar zijn ouders geboren zijn. “Dat zit nog in mijn achterhoofd, maar ik kan mezelf niet oproepen. Ik ben ook hier geboren en opgegroeid. Misschien moet het zo zijn, dat is ook mooi.”

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_6442.PNG

You must be logged in to post a comment Login