Feyenoordinbeeld

Manu: ‘Achteraf gezien had ik nog een jaar bij Feyenoord moeten blijven’ 

on

Met slechts 12 punten uit de eerste 17 wedstrijden bracht Go Ahead Eagles de winterstop door als hekkensluiter. Dat moet anders, vinden ze in Deventer. En dus roerde de club zich op de transfermarkt om een stijgende lijn in te zetten. De weg omhoog moet vrijdag worden ingeslagen, als de Eagles het in de Adelaarshorst opnemen tegen AZ..

Go Ahead Eagles deed zijn Britse naam eer aan en winkelde tijdens de winterstop met succes in Engeland. De Spanjaard Pedro Chirivella (19) wordt gehuurd van Liverpool en de Brit Daniel Crowley komt over van Arsenal. Beiden zijn 19 jaar en spelen tot het einde van het seizoen in Deventer. 

.

De derde aanwinst is een oude bekende: Elvis Manu. De 23-jarige aanvaller speelde in Nederland voor Feyenoord, Excelsior en SC Cambuur. Hij wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion FC, dat uitkomt op het tweede niveau in Engeland. Manu kwam daar niet aan spelen toe.

.

“Ik ga weer voetballen. Ik heb anderhalf jaar niet gespeeld. Ik heb het behoorlijk gemist”, zegt Manu, die slechts tien wedstrijden speelde voor Brighton & Hove Albion FC. 

.

Manu heeft spijt van de overgang van Feyenoord naar Engeland. “Achteraf is het makkelijk praten, maar ik had nog een jaartje in Rotterdam moeten blijven. Ik ben nu wel een ervaring rijker, maar met de wijsheid van nu, dat ik anderhalf jaar niet gevoetbald heb, had ik misschien gekozen om bij Feyenoord te blijven. Maar op dat moment stond ik volledig achter mijn keuze om naar Engeland te gaan.”

.

Nu wordt Manu gezien als een van de mannen die Go Ahead Eagles naar een hoger niveau moet tillen. Trainer Hans de Koning zet hem dan ook direct in de basis in het thuisduel met AZ. Dat geldt ook voor Chirivella. “Daar kun je wel van uitgaan”, bevestigt De Koning.

.

Manu ziet de overgang naar Go Ahead Eagles niet als een stap terug. “Als je anderhalf jaar niet hebt gevoetbald wil je gewoon elke week op het veld staan. Ze zeggen altijd wel ‘financieel aantrekkelijk, dit en dat’. Maar geloof mij: als je zo lang niet aan spelen toekomt ga je wel anders praten.”

.

Go Ahead Eagles moet de komende maanden aan de bak, weet De Koning. “Ik verwacht dat we aan het eind van de rit 33, 34 punten nodig hebben om in de eredivisie te blijven. We moeten nog van de 17 wedstrijden 7 duels winnen. Zo simpel is het.”

.

Manu weet wat er van hem verwacht wordt: doelpunten en assists. “Ik geef altijd 100 procent. Ik zal mijn team nooit in de steek laten. Ik moet mijn steentje te bijdragen. We gaan niet degraderen.”

.

Daar is zijn trainer het mee eens. “We hebben, op de mooie zege op Feyenoord na, een ongelukkige eerste seizoenshelft gehad. Het heeft nooit gelegen aan de werklust. Go Ahead blijft erin. We hebben een hartstikke mooi ploegie.”

.

Bron: Nos.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login