Nieuws

Manders: ‘Uitspelen competitie zonder publiek is momenteel meest reeële optie’

on

Mattijs Manders de algemeen directeur van de Eredivisie C.V. was vanavond te gast bij Studio Sport en liet weten dat er nog steeds iedere dag een conference-call plaats vindt tussen alle eredivisie clubs. Hierin worden tal van zaken besproken als de financiële zaken en of men geblesseerde spelers mag optrainen. Tevens leven er tal van vragen over o.a. de recettes en verkoop van de seizoenkaarten.

De directeur van de Eredivisie C.V. ging vervolgens in op de verschillende scenario’s die de KNVB van de week heeft voorgesteld. De scenario’s zijn momenteel als volgt:

1) de competitie wordt uitgespeeld vóór 30 juni.

2) de competitie gaat door na 30 juni.

3) de competitie wordt vroegtijdig beëindigd.

Volgens de heer Manders is het streven om de eredivisie uit te spelen. Echter is de kans het meest reeël dat de competitie zonder publiek zal worden uitgespeeld. Dit is wel afhankelijk van de persconferentie van premier Mark Rutte die aanstaande dinsdag zal plaatsvinden.

Het is daarna ook nog maar de vraag of de RIVM een positief advies geeft om de competitie uit te spelen. Bij de Spaanse voetbalclub Valencia zijn diverse spelers en leden van de staf al besmet geraakt en uiteraard wil men uit alle macht proberen te voorkomen dat dit ook in Nederland zou kunnen gebeuren.

Het is vooral afwachten wat er de komende weken gaat gebeuren in ons land en of er überhaupt gevoetbald mag worden. Indien er gevoetbald mag worden is de vraag hoe en wanneer dit dan zal worden georganiseerd.

Wordt binnenkort ongetwijfeld vervolgd…..

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login