Nieuws

Manager competitiezaken: ‘Het kan niet anders’

on

De nucleaire top in Den Haag heeft ingrijpende consequenties voor de Nederlandse voetbalcompetitie. De KNVB voelt zich genoodzaakt om vijf wedstrijden uit de 29ste speelronde, die voor het weekeinde van 21 tot en met 23 maart op het programma staat, te verplaatsen. De betrokken clubs reageerden vrijdag bijna allemaal woedend op de wijzigingen die de KNVB presenteerde.

Tal van wereldleiders komen volgende maand naar Den Haag om over nucleair terrorisme te spreken. De top, die op 24 en 25 maart wordt gehouden, vergt zo veel politie-inzet dat er niet genoeg agenten over zijn om alle voetbalwedstrijden in goede banen te leiden. Aanvankelijk dreigde de hele speelronde te moeten wijken, maar de KNVB kwam na overleg met de burgemeesters, de politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie tot de conclusie dat vier wedstrijden (AZ – PEC Zwolle, sc Heerenveen – NEC, FC Groningen – Vitesse en PSV – Roda JC) gewoon kunnen doorgaan op de afgesproken data.

De competitieduels Heracles Almelo – Feyenoord, FC Twente – ADO Den Haag, Go Ahead Eagles – NAC Breda, FC Utrecht – SC Cambuur en RKC Waalwijk – Ajax zijn wel verplaatst. De eerste vier wedstrijden verhuizen naar woensdagmiddag 2 april, aftrap 15.45 uur. RKC en Ajax spelen een dag later op hetzelfde tijdstip. In de Jupiler League zijn twee wedstrijden verplaatst vanwege de nucleaire top.

Gijs de Jong, de manager competitiezaken van de KNVB, noemde de wijzigingen ‘bijzonder teleurstellend’, maar benadrukte ook dat het niet anders kan. Op Ajax na namen de betrokken voetbalclubs daar geen genoegen mee. Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk lieten direct al weten bezwaar aan te tekenen, net als AZ dat wel gewoon in actie kan komen in het weekeinde voorafgaand aan de nucleaire top. De club uit Alkmaar is echter vooral boos omdat het enkele dagen later tegen Ajax speelt in de halve finale van het bekertoernooi. ‘Wij spelen drie duels in 8 dagen en Ajax niet’, zei een woordvoerder. ‘We moeten óf allebei spelen óf allebei niet spelen, op basis van sportieve gronden.’

De clubs waarvan de wedstrijden zijn verplaatst, zeggen hierdoor financieel gedupeerd te worden. Ze vrezen dat veel supporters niet naar het stadion komen voor een doordeweekse middagwedstrijd. ‘Dit is een zeer supportersonvriendelijk tijdstip’, aldus voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles.

Bron: Ad.nl

20140207-210701.jpg

You must be logged in to post a comment Login