Nieuws

Malacia: ‘Ik zie Vermeer als mijn grote broer die er altijd voor me is’

on

Tyrell Malacia leert bij Feyenoord veel van de oudere spelers. Vooral met Kenneth Vermeer heeft de negentienjarige vleugelverdediger een speciale band, vertelt hij aan Voetbal International.

Malacia noemt de wedstrijd tegen SSC Napoli, waarin hij debuteerde. “Kenneth riep me toen naar zijn hotelkamer. Hij zei: ‘Tyrell, maak je niet druk. Doe wat je altijd doet. Dan doe je het gewoon goed’. Die opmerkingen gaven me zoveel vertrouwen. Typisch Kenneth, een heel sociale en hulpvaardige speler. Hij is iemand die ervoor zorgt dat je je als ploeggenoot prettig voelt. Ik zie Kenneth als mijn grote broer die er altijd voor me is.”

Daarnaast heeft Malacia veel steun aan zijn familie. “Je hoort vaak van voetballers die het moeilijk hebben gehad doordat ze er alleen voor stonden”, weet Malacia. “Bij mij is het tegenovergestelde het geval. Mijn familie was en is er altijd voor me. Mede dankzij hun support ben ik de voetballer die ik nu ben. Ze zijn net zo trots op mij als dat ik ben op hen.”

Afgelopen jaar gaf hij zijn eerste salaris bij Feyenoord dan ook aan zijn ouders. “Hoewel ik niet in armoede ben opgegroeid, hadden we het niet breed thuis. En toch hebben mijn vader en moeder altijd ervoor gezorgd dat ik elke dag mocht voetballen. Nu kon en wilde ik hen terugbetalen voor alle steun en liefde die ze mij hebben gegeven. Met mijn geld hebben ze de dingen kunnen betalen die nog openstonden.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login