Nieuws

Makaay ziet weinig progressie bij Castaignos

on

Roy Makaay is vooralsnog niet onder de indruk van de prestaties van Luc Castaignos bij FC Twente. De jeugdtrainer van Feyenoord is van mening dat de jeugdige aanvaller de afgelopen twee jaar niet veel beter is geworden dan hij was in zijn tijd bij de Rotterdamse club.

“Ik kan niet beoordelen wat hij allemaal in dat jaar in Italië heeft gedaan. Maar hij heeft nauwelijks gespeeld. En voor een jonge voetballer is het natuurlijk erg belangrijk om veel wedstrijden te spelen. Anderzijds heeft hij wel op hoog niveau kunnen trainen bij Internazionale”, aldus de oud-aanvaller van Feyenoord tegenover de camera van de NOS.

Makaay ziet dit seizoen bij Castaignos nog dingen die de ex-prof twee seizoenen geleden, toen hij (ook) als spitsentrainer bij Feyenoord actief was, eveneens constateerde. “Ik zag hem laatst een voorzet met buitenkans rechts geven. Daar heb je ook een linkerbeen voor, denk ik dan. Ik zei twee jaar geleden al tegen hem dat hij zijn linkerbeen moest ontwikkelen. Dat gold ook voor het koppen. Wat ik tot dusver heb gezien van hem bij FC Twente vertoont hij daarmee echter nog niet veel verbetering.”

De voormalige aanvaller sloot zijn openhartige analyse over Castaignos, die in de Eredivisie tot dusver vier keer scoorde voor FC Twente, nog wel positief af. “Hij heeft nog een hoop dingen die hij moet verbeteren. Maar als hij dat doet, wordt hij zeker een heel goede spits.”

You must be logged in to post a comment Login