Nieuws

Makaay tevreden over doorstroming A1 spelers

on

Roy Makaay is tevreden over de manier waarop de spelers van de A1 van Feyenoord dit seizoen hebben gepresteerd en hoe de doorstroming richting het eerste elftal is geregeld. In de competitie eindigde het elftal van Makaay op de derde plaats achter Ajax en PSV en volgende week staat voor de A1 van Feyenoord nog de bekerfinale tegen AZ A1 op het programma.

“Over het algemeen hebben we een zeer behoorlijk jaar gedraaid. Het is ook goed om te constateren dat in totaal vijf spelers een contract aangeboden hebben gekregen. Want dat is tenslotte ons doel: zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugd een kans geven bij Feyenoord. In de voorbereiding op de nieuwe competitie zullen weer drie jongens de kans krijgen om met de A-selectie onder leiding van Fred Rutten mee te trainen”, liet de keuzeheer weten in gesprek met Sport Promotion.

Voor Makaay was het zijn eerste jaar als hoofdtrainer van de A1, maar niet de eerste keer dat hij voor een groep stond. Hiervoor was de voormalig aanvaller van onder meer Feyenoord en Bayern München namelijk al trainer van de D1 en C1 van Feyenoord. “Ik werk nu met veel plezier met jongens die het laatste stapje naar het eerste elftal moeten maken. Dat is een mooie uitdaging voor een coach”, besluit hij.

Bron: Soccernews.nl

20140524-022133-8493496.jpg

You must be logged in to post a comment Login