Nieuws

Makaay: ‘Een fitte Kuyt is voor elke club in de Eredivisie een meerwaarde’

on

Dirk Kuyt heeft zijn kaarten op tafel gegooid, de bal ligt bij Feyenoord. Keert de 104-voudig international komende zomer inderdaad terug in Rotterdam of houdt de clubleiding de deur van de Kuip juist gesloten voor hem? ,,Een fitte Kuyt is natuurlijk voor elke club in de Eredivisie een meerwaarde,” vindt Roy Makaay.

Kuyt wil na dit seizoen terugkeren bij Feyenoord. De Rotterdamse clubleiding heeft het aanbod van de speler van Fenerbahçe in overweging.

Volgens Roy Makaay, die ooit zelf na jaren in het buitenland terugkeerde naar Nederland om in De Kuip te spelen, is een fitte Kuyt ‘natuurlijk voor elke club in de Eredivisie een meerwaarde’.

Bert van Marwijk, die Kuyt in 2003 van FC Utrecht naar De Kuip haalde, noemt Kuyt in AD Sportwereld een op en top professional. Over zijn fitheid hoeft niemand zich volgens Van Marwijk zorgen te maken. ,,Goed, hij is straks alweer 35 jaar. Ik zou het van jaar tot jaar bekijken.”

Van Marwijk noemt Pirlo, ook 35, als voorbeeld. Volgens de oud-bondscoach gaan sommige spelers gewoon lang mee. ,,En Dirk is er eentje van. Het zou mooi zijn voor de Eredivisie als hij inderdaad terugkeert.”

Willem van Hanegem snapt dan ook niet dat Feyenoord zijn voormalige sterspeler aan het lijntje houdt. Het zou volgens ‘De Kromme’ fatsoenlijk zijn als technisch directeur Martin van Geel gewoon ja of nee zegt tegen ‘iemand met zo’n staat van dienst’. ,,Zelf zou ik al lang hebben gedacht: zoek het lekker uit allemaal. Aan de andere kant: ik heb mijn loopbaan ook afgesloten bij Feyenoord en wat is er nou mooier om de laatste jaren van een carrière nog in De Kuip te spelen?”

Bron: Ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login