Nieuws

Makaay: “De tijd om Robin voorzichtig te brengen is voorbij”

on

Robin van Persie speelt inmiddels alweer een maand voor Feyenoord, maar wacht nog steeds op zijn eerste basisplaats. De tijd van het voorzichtig brengen is volgens Roy Makaay nu echter wel voorbij.

Makaay is trainer van het beloftenteam van Feyenoord en werkte de laatste weken intensief met Van Persie. De oud-spits denkt dat de routinier inmiddels voldoende fit is om te beginnen. Van Persie trainde en speelde regelmatig met de beloften mee om extra ritme op te doen en dat vond Makaay totaal niet erg.

“Het is mijn werk natuurlijk, maar ik sta langs de kant of op het veld ook als liefhebber. Dan geniet ik van bepaalde aannames of de manier waarop hij iemand vrij voor de keeper zet. Soms lijkt het heel simpel. Maar de makkelijkste ballen in de ruimte spelen, zijn de moeilijkste. Robin beheerst dat als geen ander.”

De invloed van Van Persie is enorm bij Feyenoord, vertelt Makaay in De Telegraaf. “De jonge gasten bij ons vonden het geweldig om met Robin te spelen. Kijk wat dit betekent voor Dylan Vente. Daar wordt hij alleen maar beter van.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login