Nieuws

Makaay: “Achteraf kun je niet uitleggen waarom je juist naar die plek liep”

on

Roy Makaay komt Nicolai Jörgensen meer dan regelmatig tegen bij Feyenoord. De spitsentrainer ziet in de doelpuntenmachine van de Rotterdammers een echte spits, die nog wel wat van Das Phantom kan leren. Lijken de twee spitsen op elkaar?
.

“Misschien dat zijn manier van vrijlopen een beetje op mijn manier lijkt, maar eigenlijk vergelijk ik nooit spitsen met mezelf. Dat heeft weinig zin, omdat iedere spits anders is”, vertelt Makaay in gesprek met Feyenoord Magazine. Hij helpt Jörgensen liever. “In het geval van Nicolai was dat bijvoorbeeld de omschakeling van een tweespitsensysteem, wat hij gewend was, naar een driespitsensysteem.”

.

Hoe herkent Makaay een goede spits? “Aan zijn neusje voor de goal. Zelf heb ik het zo vaak meegemaakt: dan moet je eigenlijk eerste paal lopen, maar op gevoel ga je naar de tweede paal en daar valt de bal dan. Achteraf kun je niet uitleggen waarom je juist naar die plek liep. Koppen, eerste aanname, tweebenigheid, dat is allemaal aan te leren. Maar dat gevoel van op de goede plek staan, dat is bijna niet te trainen. dat zit in je of niet.”

.

Bron: Voetbalprimeur.n

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login