Nieuws

Maatregel versoepeld: Meer losse kaartjes voor Vitesse – Feyenoord

on

Het strenge kaartverkoopregime voor de wedstrijd die Vitesse zondag tegen Feyenoord speelt, is versoepeld. Daarmee vervalt de voorwaarde dat een seizoenkaart nodig is om losse tickets te kunnen kopen voor het duel tegen de koploper van de Eredivisie.

.

Die maatregelen werden genomen naar aanleiding van de vechtpartijen op de tribune bij Vitesse-Feyenoord in januari. Beide teams ontmoetten elkaar toen in de kwartfinale van de KNVB Beker, met de nodige Rotterdammers tussen het thuispubliek. Die zochten de confrontatie met de Vitesse-aanhang.

.

Kampioen

In Arnhem bestond angst voor herhaling bij de competitiewedstrijd, zondag om 14.30 uur in GelreDome, ook omdat Feyenoord mogelijk in GelreDome voor het eerst sinds 1999 kampioen zou kunnen worden. Daarmee werd het duel extra aantrekkelijk voor Feyenoord-aanhangers. Dat kampioenschap is zondag in elk geval uitgesloten.

.

Vaste klanten

De Arnhemse club stelt daarom nu ook ‘vaste klanten’ zonder seizoenkaart in staat om tickets te kopen. Het gaat dan om mensen die al vaker een los kaartje hebben gekocht voor een wedstrijd van Vitesse. Zij hebben daarover inmiddels bericht gehad. Wie een fankaart heeft, maar nooit naar GelreDome gaat, vist achter het net.

.

Sancties

De Arnhemse club blijft echter scherp, zegt een woordvoerder. Daarom wordt supporters gevraagd op tijd naar het stadion te komen en te zorgen dat ze hun id-kaart bij zich hebben. Wie Feyenoord-fans binnensluist en wordt betrapt, kan sancties verwachten. Dat geldt ook voor de Feyenoorders.

.

Korenmarkt

Ook de autoriteiten zijn alert in de aanloop naar het duel, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Enkele weken geleden was nog sprake van een Feyenoord-indrinksessie op de Korenmarkt. Daar waren ondernemers en gemeente niet blij mee. ,,We houden het in de gaten, zoals altijd bij risicowedstrijden, maar we verwachten geen problemen”, aldus de woordvoerder.

.

Bron: DeGelderlander.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login