Nieuws

Lurling: ‘Ze zullen me in de Kuip niet met een bos bloemen ontvangen’

on

NAC speelde zich afgelopen weekend veilig door thuis in een spectaculaire wedstrijd Roda JC met 5-3 te verslaan. De Bredase club blijft dus in de eredivisie. Voor de laatste wedstrijd reist NAC zondag af naar de Rotterdamse Kuip, waar Feyenoord wacht. Een wedstrijd waar niet heel veel meer op het spel staat. “Maar wij willen die wedstrijd wel graag winnen”, zegt NAC-aanvaller Anthony Lurling.
NAC moet het in Rotterdam in ieder geval doen zonder Anouar Hadouir, Mark Looms, Danny Verbeek, Alex Schalk en Jens Janse. Zij zijn geblesseerd.

Kees Luijckx heeft last van zijn bovenbeen, maar verwacht zondag wel te kunnen spelen. Voor Luijckx zal het overigens zijn laatste officiële wedstrijd voor NAC zijn. De verdediger gaf afgelopen week al aan te vertrekken uit Breda.

APK-keuring voor Ten Rouwelaar
Voor meer spelers van de huidige selectie is het onzeker of ze volgend seizoen nog in het geel-zwart van NAC spelen. Zelfs voor keeper Jelle ten Rouwelaar. De doelman heeft nog een doorlopend contract, maar sluit niets uit. “Mijn ambities zijn duidelijk”, zegt Ten Rouwelaar, “maar er heeft zich geen club club gemeld. Ook duidelijk is dat ik het hier goed naar mijn zin heb. Volgend seizoen sta ik er gewoon weer.”

Ten Rouwelaar moet daarvoor wel eerst onder het mes. Op 21 mei wordt hij geopereerd aan zijn enkel. “Een kleine APK-keuring noem ik het maar.” Het herstel zal vier weken duren.

Wie haast zeker bij NAC vertrekt is Nemanja Gudelj. Volgens eigen zeggen is er veel belangstelling voor de jonge middenvelder. Uit binnen- en buitenland. Maar dat is al een tijdje een gegeven. “Ik verwacht dat het nu snel zal gaan. De clubs zullen zich snel bij NAC gaan melden. Dan moet ik de goede keuze maken.”

Nauwelijks financieel voordeel
Voor NAC staat er zondag tegen Feyenoord niet veel meer op het spel dan de sportieve eer. De club kan bij winst nog een paar plaatsen stijgen op de ranglijst, maar dat heeft financieel bijvoorbeeld niet zo heel veel consequenties voor de clubkas. Doordat het beloningssysteem is gewijzigd maakt het voor de korte termijn niet veel uit of NAC nu als negende of twaalfdee eindigt.

Clubs worden niet meer uitbetaald naar de eindstand op de ranglijst. Er wordt tegenwoordig een gemiddelde genomen van de laatste tien jaar. In het oude systeem scheelde dat nog zo’n 50.000 euro aan bonus per notering.

Bosje bloemen
De spelers van NAC worden financieel wel wijzer bij winst. Die pakken nog de winstpremie. Maar daar houdt aanvaller Anthony Lurling zich in ieder geval niet mee bezig. De absolute uitblinker van afgelopen weekend gaat voor de sportieve eer. “Feyenoord uit in een volle Kuip op zondagmiddag is geweldig’, aldus Lurling. “Komt bij dat we in competitieverband daar nog nooit gewonnen hebben. Dat is genoeg om te willen winnen.”

Anthony Lurling heeft er zin in. En dat is ook wel opmerkelijk. De aanvaller – en zijn moeder – worden in Rotterdam altijd beschimpt en uitgejouwd. “Het is bekend dat ik daar niet geliefd ben”, zegt hij daarover. “Dat doet me niks meer. Ik ga er alleen maar beter van voetballen. We zien wel hoe ze me ontvangen. Het zal niet met een bos bloemen zijn. Ik hoop alleen dat het normaal is. Ik heb er twee jaar gespeeld en daar ben ik trots op. Ik heb er leuke herinneringen aan. Het moet eigenlijk maar eens een keer afgelopen zijn.”

Bron: omroepbrabant.nl

You must be logged in to post a comment Login