Nieuws

Lopende voorwaardelijke straf Pellè wordt niet geactiveerd

on

Graziano Pellè is goed weggekomen. De aanvoerder van Feyenoord misdroeg zich na de wedstrijd tegen FC Twente, maar de aanklager betaald voetbal stuurde hem een schikkingsvoorstel van slechts een voorwaardelijke schorsing en een boete van 5000 euro. Dit zorgt voor de nodige ophef op Twitter: de KNVB wordt overladen met reacties van mensen die niets van de straf begrijpen.

De nationale bond liet in een tweet aan Voetbalzone weten dat de KNVB niets met het schikkingsvoorstel te maken heeft, maar dat een onafhankelijke aanklager dit voorstel doet. Na deze tweet reageerden honderden followers hoe het mogelijk is dat de KNVB niet ingrijpt en dat bijvoorbeeld Jan Vertonghen wel werd geschorst na het zingen van een provocerend lied, terwijl Pellè met de schrik vrij komt na wild om zich heen trappen in de catacomben.

Ook worden er vraagtekens gezet bij de boodschap die de KNVB naar buiten probeert te brengen: voetbal gaat volgens de bond om respect en aanvoerders hebben een voorbeeldfunctie, maar deze boodschap kan na het schikkingsvoorstel van de aanklager volgens velen wel de prullenbak in. Feyenoord heeft overigens nog niet laten weten of het het schikkingsvoorstel accepteert, maar het ligt in de lijn der verwachting dat de club niet in beroep zal gaan.

Na de uitspraak van de aanklager was het overigens nog even de vraag of Pellè zondag wel zou kunnen spelen tegen Ajax. De Italiaan heeft namelijk nog een voorwaardelijke schorsing van één wedstrijd open staan, nadat hij Heraclied Mike te Wierik in oktober een kopstoot probeerde te geven. Het incident van afgelopen zondag valt volgens de aanklager echter niet in dezelfde categorie en is een ander type overtreding, waardoor de voorwaardelijke schorsing die nog openstaat niet geactiveerd wordt.

Bron: voetbalzone.nl

20140225-192334.jpg

You must be logged in to post a comment Login