Nieuws

Loonoffer zet kwaad bloed: ‘Er is wel een bommetje gebarsten’

on

Zoals bekend heeft het bestuur van Feyenoord afgelopen vrijdag de spelers en staf van de Rotterdamse club medegedeeld dat zij een percentage van hun loon zouden moeten inleveren. Dit vanwege de financiële situatie waar Feyenoord momenteel in zit.

De NOS vraagt zich op hun site af of Feyenoord een dergelijke eenzijdige maatregel zomaar mag nemen. “Juridisch gezien is dat maar zeer de vraag”, stelt Roberto Branco Martins, advocaat en docent Arbeid en Recht aan de Universiteit van Amsterdam.

“Intern heeft het personeel al vrije dagen en bonussen moeten opgeven”, vertelt NOS Feyenoord-volger Arman Avsaroglu. “Bovendien komt Feyenoord over een paar weken met een campagne waarin aan de fans wordt gevraagd het geld van hun seizoenkaart niet terug te vragen, hoewel ze geen wedstrijd hebben gezien. Dan is dat moeilijk te rijmen als de club niet ook aan de eigen spelers om een offer heeft gevraagd.”

Advocaat Branco Martins denkt dat de spelers van Feyenoord sterk zouden staan wanneer zij naar de rechter zouden stappen: “Het is een eenzijdige wijziging in een arbeidsovereenkomst, op grond van salaris. En dat is het eigenlijk het belangrijkste dat in zo’n overeenkomst is opgenomen.”

Volgens de advocaat zou Feyenoord deze maatregel alleen maar kunnen nemen wanneer er een faillissement dreigt.

Volgens de NOS-verslaggever is in de spelersgroep de vraag om een loonoffer niet lekker gevallen: “Ook omdat de spelers zien dat het bij concurrenten zoals Ajax niet speelt. Dat betekent dat er wel een bommetje is gebarsten.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply