Nieuws

Lodewijks: ‘Mulder moet zich doorontwikkelen’

on

Feyenoord versterkte zich deze zomer met doelman Warner Hahn, maar de van FC Dordrecht overgekomen sluitpost moet voorlopig nog Erwin Mulder voor zich dulden in De Kuip. Hahn moet daardoor zijn minuten maken bij het beloftenteam Jong Feyenoord/Excelsior, dat onder leiding staat van keeperstrainer Patrick Lodewijks.

“De keuze voor Erwin heeft natuurlijk te maken met zijn ervaring. Hij is al drie seizoenen eerste keeper en heeft zeker vorig seizoen rond de winterstop een goede periode gehad. Maar hij moet zich ook doorontwikkelen,” zegt Lodewijks. “Daarbij hoort concurrentie gewoon bij een club als Feyenoord en die hebben we gevonden in Warner. Het is nu aan hem om zo snel mogelijk stappen te maken om dichtbij de positie van eerste keeper te komen.”

Lodewijks is vanaf dit seizoen niet alleen actief als keepers- en beloftentrainer van Feyenoord. De oud-doelman gaat zijn werkzaamheden in Rotterdam combineren met een rol als keeperstrainer bij het Nederlands elftal. “Op mijn vakgebied is dat het hoogst haalbare. Ik vind het een enorme eer en een mooie uitdaging om mezelf te ontwikkelen op het allerhoogste niveau,” zegt de inmiddels 47-jarige Lodewijks tegenover RTV Rijnmond.

De geboren Eindhovenaar verwacht dat zijn nieuwe functie bij Oranje ook een voordeel kan zijn voor Feyenoord, want daardoor zal te alle tijde minimaal één persoon van de Rotterdamse club vertegenwoordigd zijn bij het nationale team van Nederland. “Je kunt daardoor op een bepaalde manier invloed uitoefenen en extra informatie geven aan zowel de technische staf van Feyenoord als die van het Nederlands elftal.”

Met zoveel verschillende taken is het de vraag of de voormalig keeper van Feyenoord, PSV en FC Groningen zijn functies kan combineren. “Het is een uitdaging om effectief te blijven werken. Feyenoord blijft wel mijn hoofdberoep en dat mag er zeker niet onder lijden. Ik zal er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren,” aldus Lodewijks.

Bron: Rijnmond.nl

IMG_6925.PNG

You must be logged in to post a comment Login