Nieuws

Lodewijks is lovend over Mulder

on

Patrick Lodewijks heeft zich lovend uitgesproken over Erwin Mulder. De keeperstrainer van Feyenoord verwacht dat de doelman van diezelfde club net zo goed kan worden als Tim Krul en Michel Vorm. Dat zei hij tegen Voetbal International.

“Keepen is niets meer dan wedstrijden spelen. Die jongen is 23 jaar en heeft er bijna zeventig gekeept voor Feyenoord. Dat is anders dan als je dat doet bij RKC Waalwijk of VVV-Venlo. Ik speelde op die leeftijd bij FC Groningen, totaal andere dimensie. Daarom denk ik dat Erwin nog heel veel beter kan worden. Sterker: als hij zich zo blijft ontwikkelen, is hij niet minder dan Tim Krul of Michel Vorm. Hij zal tussen die gasten een plaatsje moeten veroveren, hij zal daar echt in moeten geloven. Dat is de volgende stap”, aldus Lodewijks.

Ook sprak de keeperstrainer over de voetblessure van Mulder, waarvan de sluitpost inmiddels is hersteld. “Toen Erwin begin dit seizoen dat breukje in zijn voet opliep, kreeg hij voor het eerst te maken met sportieve tegenslag. Hij heeft dat knap overwonnen. Van de buitenkant was er weinig te zien, hij kon heel veel, maar niet keepen. Zat hij vijf keer per week in een zuurstoftank, of op de hometrainer.”

“Ik ben scherp geweest in dat proces, maar Edwin was dat ook. We zijn gaan zitten. Wanneer wil je weer kunnen spelen?, vroeg ik. ‘Wat denk jij?’, zei hij. NAC-thuis op 10 december, antwoordde ik. Maar Erwin wilde al een week eerder spelen, tegen Jong Ajax. Dat verliep onwennig, maar al een week later tegen Jong NAC klopt het totale beeld. Eigenlijk kon je zien dat hij dat niveau was ontgroeid. Ronald Koeman zag dat ook en vond dat Erwin klaar was voor een terugkeer.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login