Nieuws

Lodewijks: ‘Geweldig hoe jongens dat invullen’

on

Patrick Lodewijks vindt het prijzenswaardig hoe spelers die buiten de boot vallen bij de hoofdmacht van Feyenoord zich inzetten tijdens wedstrijden van het beloftenteam van de Rotterdammers. De coach van Jong Feyenoord praat dan onder meer over spelers als Tonny Vilhena, Anass Achahbar en Miquel Nelom.
“Iedereen wil graag in het eerste elftal spelen, maar iedereen die hier speelt is zich bewust van het feit dat ze minuten moeten maken en zich moeten blijven ontwikkelen op de positie in het veld. Ik vind het geweldig om te zien hoe die jongens dat allemaal doen. Je hoort niemand klagen. Ze geven tot het laatste gedeelte alles wat ze in zich hebben,” zegt Lodewijks.
Volgens de coach van de beloften en keeperstrainer is het niet meer dan normaal dat ook spelers met de nodige ervaring in het eerste elftal genoegen moeten nemen met speelminuten bij Jong Feyenoord. “Je speelt bij een grote club en dat betekent dat de kans bestaat dat je niet speelt. Als je niet speelt dan speel je maandag bij het tweede en daar moet je gewoon je ritme houden,” vervolgt Lodewijks. “Op elk moment van de dag kan een situatie ontstaan dat de trainer je wel nodig heeft en dan moet je zorgen dat je fit bent.”
De afgelopen jaren combineerde Feyenoord haar beloftenteam nog met stadsgenoot Excelsior. Sinds het huidige seizoen hebben beide clubs weer een zelfstandig tweede elftal. “Voor onze jongens is dat prettiger. Als wij geen spelers uit het eerste elftal kunnen inzetten, dan komen er jongens door vanuit de opleiding. Dat heb ik liever dan dat je spelers van Excelsior erbij krijgt, want die zie je de rest van de week niet. Met deze jongens staan we dagelijks op het veld,” aldus de oud-keeper van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond.
In het duel van maandagavond met Jong Cambuur (1-1 gelijkspel, red.) ontving aanvaller Eljero Elia een rode kaart wegens het slaan van een tegenstander. Lodewijks wilde daar geen woorden aan vuil maken. “Ik heb niet gezien wat er gebeurd is. Daar wil ik het ook niet over hebben.”

Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login