Nieuws

Politie zet streep door opstapplaats Limburg

on

700 supporters uit het hele land, die een kaartje hadden gekocht voor de buscombi naar Feyenoords Europa League-wedstrijd tegen Standard Luik met als opstapplaats Limburg, moeten alsnog opstappen in Rotterdam. Reden is dat de Limburgse politie een eerdere toezegging heeft ingetrokken dat Feyenoord op 11 december in Limburg een opstapplaats mocht organiseren.

Direct na het vooroverleg in Luik, waar werd bepaald dat voor Feyenoord-supporters een verplichte buscombiregeling zou gelden, is de club op zoek gegaan naar een opstapplaats in het zuiden van het land. Een aantal mogelijke opstapplaatsen in Zuid-Limburg werd door de overheid afgewezen, onder andere vanwege de te korte afstand naar Luik. Uiteindelijk week Feyenoord daarom uit naar Noord-Limburg. De politie liet in eerste instantie weten geen bezwaar te hebben tegen het inrichten van een opstapplaats in het noorden van Limburg. Met de beheerder van een groot parkeerterrein werden vervolgens afspraken gemaakt. Nadat deze waren bevestigd startte Feyenoord de kaartverkoop en kochten 700 supporters een kaartje voor de buscombi vanaf Noord-Limburg.

Woensdagochtend kreeg Feyenoord de melding dat de eigenaar van het parkeerterrein op dringend advies van de politie toch moest afzien van medewerking. Ondanks indringende pogingen van Feyenoord naar alle betrokken partijen om deze kwestie op te lossen kwam woensdagmiddag de bevestiging dat de parkeerplaats definitief niet beschikbaar was.

Het late verbod van de politie betekent dat Rotterdam nu de enige overgebleven opstapplaats is. Veel supporters – bij voorbeeld die uit Limburg zelf – dienen nu op 11 december een moeizame reis te ondernemen, willen zij de wedstrijd in Luik bijwonen. Dit aangezien ze nu dus eerst vanuit hun woonplaats naar Rotterdam moeten komen, om daar de verplichte bus naar Luik te nemen. Daar dienen ze vervolgens na afloop ook eerst weer helemaal mee terug naar Rotterdam te reizen, alvorens vanaf De Kuip pas weer naar huis te kunnen.

Feyenoord is zeer boos over de gang van zaken, maar heeft geen andere keus dan de volledige regeling nu vanuit Rotterdam te organiseren. Supporters die een kaart voor opstapplaats Noord-Limburg hebben gekocht, kunnen nu met hun kaart zonder bijbetaling gebruik maken van de busreis vanuit Rotterdam. Supporters die besluiten om nu niet naar de wedstrijd te gaan, kunnen hun kaart uiterlijk tot donderdag 4 december 17.00 uur kosteloos annuleren. Alle betrokkenen hebben inmiddels van Feyenoord een mail ontvangen met meer informatie hierover.

Bron: Feyenoord.nl

IMG_0299.JPG

You must be logged in to post a comment Login