Nieuws

Lilian Marijnissen: “Feyenoord is echt onderdeel van m’n leven”

on

Ze is bezeten van Feyenoord, maar plaatst ook vraagtekens bij het doorgaan van de Eredivisie én bij het innig juichen van de spelers. Een lang gesprek tussen Rijnmond.nl en SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen. Over de gelijkenissen van voetbal en politiek, maar vooral over haar favoriete club. “Feyenoord is echt onderdeel van m’n leven.”

In gesprek met de regionale omroep laat Lilian Marijnissen weten al tien jaar lang een seizoenkaart te hebben. “Vakkie O. Achter mij zit een gezin, voor mij zitten oudere mannen die al veertig jaar bij Feyenoord komen. Feyenoord volg ik al van kinds af aan. Het is onderdeel van m’n leven.”

Marijnissen volgde niet alleen het politieke pad van haar vader, maar ook volgde zij hem als supporter van Feyenoord. Regelmatig reed haar vader Jan Marijnissen richting De Kuip.

Haar eerste wedstrijd was – waarschijnlijk – Feyenoord-AZ, op 30 januari 2008. “Eigenlijk moet ik een keer bij Feyenoord opvragen hoe lang ik een seizoenkaart heb, dan kan ik beter terug rekenen”, zegt Marijnissen lachend.

Desalniettemin omschrijft Marijnissen die wedstrijd tegen AZ – eerste wedstrijd of niet – als ‘iets magisch.’ Toen André Bahia een kwartier voor tijd de gelijkmaker maakte voelde Marijnissen dat ze vaker naar Feyenoord wilde. Een halve seizoenkaart werd een hele en ook uitwedstrijden worden soms bezocht, zoals bij AS Roma. “Maar ik stond niet in de fontein, hè?”

Het gehele interview is HIER te lezen

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply