Nieuws

Leonardo Pansier: ‘Als je daar heen gaat ben je levensmoe’

on

Filmmaker en oud-hooligan Leonardo Pansier roept Feyenoord-supporters op vooral niet naar de bekerwedstrijd in de Amsterdam Arena te gaan woensdagavond. Pansier: “Als je daar heen gaat ben je echt levensmoe.”

Bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax is uitpubliek niet welkom. De geruchten gaan dat honderden Feyenoord-fans toch van plan zijn om naar de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag te gaan.

De maker van de Feyenoord-film ‘The other side of the heart is white’ vindt dat absoluut geen goed idee. “Ik snap dat je daar als supporter heen wilt om je club te steunen, maar als Feyenoord scoort, kan je niet eens juichen, dus dat slaat nergens op,” zegt Pansier. “Bovendien draait het zeker uit op geweld.”

Volgens Pansier zitten de wraakgevoelens bij de Ajax-aanhang nog diep. Die gaan terug tot 17 jaar geleden toen op 23 maart 1997 Carlo Picornie bij een massale vechtpartij langs de A9 bij Beverwijk om het leven kwam. Leonardo Pansier werd veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor de dood van Picornie.

Bron: Rijnmond.nl

20140121-192733.jpg

You must be logged in to post a comment Login