Nieuws

Lens krijgt voorstel van drie duels

on

Jeremain Lens van PSV moet mogelijk drie duels aan de kant blijven. De aanklager betaald voetbal stuurde hem vandaag een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rol bij het tumult na de uitwedstrijd tegen Feyenoord (2-1-nederlaag) van zondag.

Lens wordt verweten de belangen van het betaald voetbal of de voetbalsport in het algemeen te hebben geschaad. Hij pakte na afloop van het duel in de catacomben van De Kuip tegenstander Joris Mathijsen bij het shirt, waarna een opstootje ontstond tussen verschillende spelers van beide clubs.

Lens kreeg al een forse geldboete van PSV en is vanwege zijn vijfde gele kaart van het seizoen al voor komende wedstrijd geschorst. Hij kan tot woensdagochtend 11.00 uur reageren op het voorstel. Als de aanvaller niet akkoord gaat, kan hij diezelfde avond gewoon meespelen in het bekerduel tegen PEC Zwolle. De tuchtzaak wordt dan op donderdag behandeld.

De aanklager heeft ook de rol van de andere betrokken spelers en begeleiders beoordeeld. Zij hoeven niet voor vervolging te vrezen, aangezien de aanklager van mening is dat zij hebben geprobeerd de confrontatie verder te voorkomen.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login