Nieuws

Legioen beleeft sfeervolle Supportersavond

on

Spelers en supporters van Feyenoord hebben donderdag hand in hand genoten van de Supportersavond in De Kuip. Een kleine duizend Feyenoorders waren naar het stadion gekomen en kregen daar de hele avond alle gelegenheid om op diverse manieren in contact te komen met hun favorieten. Ook waren zij getuigen van de presentatie van de nieuwe wedstrijdtenues voor het seizoen 2013/2014, die door Ruben Schaken en John Goossens aan het legioen werden getoond.

Het beeld dat op de tweede etage van het Maasgebouw in enkele oogopslagen was te zien, vertelde veel over de saamhorigheid die vanaf begin van de avond was ontstaan tussen de spelers en de supporters. Vele jeugdige fans hadden zich verdrongen om een tafelvoetbalspel, waar Sekou Cissé en Harmeet Singh met ieder een supporter aan hun zijde de strijd aangingen tegen elkaar. Enkele meters verderop werden Tonny Vilhena en Joris Mathijsen enthousiast aangemoedigd door de supporters toen zij de uitdaging aangingen voor een spelletje op de Playstation.

Een groot deel van de aanwezige supporters, die ver voor het aanvangstijdstip van 19.30 uur al rijendik voor de ingang van het Maasgebouw stonden te wachten, had ondertussen een plaatsje opgezocht in de Coen Moulijnzaal, om hun vraag te stellen aan trainer Ronald Koeman, Daryl Janmaat en Ruud Vormer tijdens de eerste show van Studio Feyenoord. Zo vroeg een supporter hen naar de omschrijving van het Feyenoord-gevoel. Koeman antwoordde hierop dat het in zijn ogen uniek is dat Feyenoord-supporters hun club onvoorwaardelijk steunen en te alle tijden achter hun club staan, wat hem op een luid en goedkeurend applaus vanuit de zaal kwam te staan.

Applaus was er ook voor Ruben Schaken en John Goossens, die halverwege de avond de nieuwe wedstrijdtenues voor seizoen 2013/2014 presenteerden. Camera’s flitsten van alle kanten op het moment dat stadionspeaker Peter Houtman het tweetal aankondigde op de catwalk, waarop zij trots het volledige uit- en thuistenue met hoofdsponsor Opel showden aan de supporters.

Hoewel veruit de meeste aandacht uitging naar de spelers, was ook het abseilen vanaf De Kuip populair onder de aanhang. Een groot aantal supporters had het lef om aan een touw naar beneden te glijden vanaf de tweede ring, waaronder de jonge Dilano. ‘Toen ik boven stond, vond ik het wel een beetje eng’, zei hij. ‘Maar het was wel heel gaaf om te doen.’ De jeugdige fan zag ook zijn moeder Eveline aan het touw naar beneden komen. ‘We wisten dat dit op het programma stond vanavond, dus dachten we: waarom niet?’, glimlachte ze. ‘Nu ik dit overleefd heb, gaan we snel weer naar binnen om wat foto’s van spelers te scoren.’

Daar hadden ze nog alle gelegenheid voor, want de selectie nam alle tijd om de aanwezige supporters gedurende de hele avond van handtekeningen en foto’s te voorzien.

Marc Benz maakte de geslaagde avond mooi af met een optreden van zijn single ‘Ben je in Rotterdam geboren’, waarna vrijwel iedereen met een gelukkige glimlach De Kuip verliet.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login