Nieuws

Leerzame ervaring Feyenoord O17 tijdens Spartak Cup

on

Feyenoord Onder 17 brengt een deel van de voorbereiding van het seizoen 2019-2020 door in Moskou. In de week van 12 tot en met 19 augustus neemt het team van trainer/coach Melvin Boel deel aan het sterk bezette toernooi om de Spartak Cup 2019. Naast gastheer Spartak Moskou (dat deelneemt met een Onder 18-team) neemt Feyenoord het op tegen Atalanta BC O18 (Italië), Beijing Guoan O18 (China), Dinamo Zagreb O18 (Kroatië) en Glasgow Rangers O17 (Schotland).

Een belangrijk onderdeel van het programma van Feyenoord Academy is het spelen van internationale wedstrijden en deelnemen aan (grote) internationale toernooien. Zo heeft het Onder 19-team van de Academy vorige week op het Mladen Ramljak Memiorial Tournament gespeeld, spelen de Onder 15 en Onder 16 internationale wedstrijden in Duitsland en is Onder 17 dus de hele week in Moskou. Een ideale gelegenheid om als spelers en staf elkaar goed te leren kennen en goed voor te bereiden op het seizoen.

Leerzaam
De week in Moskou kan als zeer leerzaam worden beschouwd. Er worden wedstrijden tegen fysiek sterke(re) tegenstanders en veelal in een hoog tempo gespeeld. Deze dagen worden spelers dan ook enorm uitgedaagd; niet alleen wat betreft weerstand, maar ook het aantal wedstrijden – vijf – in zeven dagen. Om die reden wordt naast voetbal veel aandacht besteed aan arbeid/rust, voeding en slaap.

‘Tijdens de voorbereiding wil je spelintenties erin slijpen. Normaal gesproken doe je dat tijdens de trainingen en dan pas je dat toe in een wedstrijd,’ aldus coach Melvin Boel. ‘Nu worden spelers uitgedaagd om direct dingen toe te passen, worden er zaken geanalyseerd in team-, linie- en individueel verband. Spelers zijn enorm gretig om met zaken aan de gang te gaan. Dat zie je ook aan de resultaten gedurende de week.’ De trainer is tevreden met wat hij deze week heeft gezien, ook hoe het team heeft samengewerkt. ‘Spelers zijn echt bezig om te overleven. En samen dingen met elkaar te doen. Dat is wat we bij Feyenoord graag willen zien: samen oplossingsgericht denken!’

Rode Plein
De resultaten van de wedstrijden geven een beeld, maar zijn zeker niet leidend. ‘We leiden spelers op om hen zo snel mogelijk naar een volgend niveau te krijgen. De ervaring die onze spelers in deze wedstrijden opdoen, zijn van grote waarde,’ besluit Boel, die zijn team vier wedstrijden in vier dagen zag spelen en een goede indruk heeft gekregen van zijn spelers. Vandaag (zaterdag) is een rustdag en wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land. Een bezoek aan het Rode Plein mag uiteraard niet ontbreken.

Morgen speelt Feyenoord Onder 17 de laatste wedstrijd van het toernooi. Het Schotse Glasgow Rangers is dan de tegenstander. Aftrap om 12:30 uur. Voor meer info over de Spartak Cup 2019, kijk op http://eng.spartak-cup.com.

Uitslagen
Atalanta BC – Feyenoord          3-0
Beijing Guoan – Feyenoord       0-0
Dinamo Zagreb – Feyenoord    2-2
Spartak Moskou – Feyenoord   2-2

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login